Otkrijte vreli duh Bocvane O serijalu „Prva damska detektivska agencija“

O serijalu „Prva damska detektivska agencija“

Otkrijte vreli duh Bocvane

Izvor: časopis Bukmarker, br. 2

Foto: Unsplash

Pravi je trenutak za vreli duh Bocvane uz šarmantni, duhoviti, nežni i egzotični serijal Prva damska detektivska agencija Aleksandra Mekola Smita. To je idealno štivo koje će vas tokom predstojećeg odmora opustiti i razgaliti, i uneti radost u vašu svakodnevicu. Evo nekoliko zanimljivosti o serijalu!

1. Pisac Aleksandar Mekol Smit svetsku slavu je stekao upravo prvim romanom o Mmi Ramocve, objavljenim 1998. godine. Iz romana je nastao serijal koji do ovog trenutka obuhvata dvadeset i jedan nastavak.

2. Serijal Prva damska detektivska agencija dobio je British Book Awards, kao i nagradu Dager Udruženja pisaca kriminalističkih romana.

3. „Prva damska detektivska agencija“ je knjiga milenijuma po oceni Times Literary Supplementa i prodata je u preko osam miliona primeraka.

4. Dragocena Mma Ramocve je jedna od omiljenih heroina svetske književnosti – ona je zabavna, hrabra, dobrodušna i kreće se kroz svoje slučajeve ali i lični život jedinstvenim pristupom, mudrošću i humorom.

5. Stil Aleksandra Mekola Smita je „varljivo jednostavan“ jer piše jasno i nekomplikovano, ali njegovo delo je i te kako pronicljivo, a humor šarmantan i dobrodušan, nikada zlonameran.