6 genijalnih književnih imena Imena likova koje je nezamislivo čuti u stvarnom svetu

Imena likova koje je nezamislivo čuti u stvarnom svetu

6 genijalnih književnih imena

Izvor: unmondelitteraire.com

Neka imena, koliko god bila melodična, ne možemo izgovoriti a da nas neizostavno ne podsete na junake klasičnih dela. Mada su to imena likova koje obožavamo, apsolutno je nezamislivo čuti ih u stvarnom svetu. Međutim, koliko god čudno zvučalo, prisutna su na sajtovima Prenoms.com, Journaldesfemmes.fr i Magicmaman.com. Ovo su šest imena koja deluju najneverovatnije.

Kozeta

Veoma tužan lik Kozete, zlostavljane devojčice koju je stvorio Viktor Igo u svom remek-delu „Jadnici“. Osim toga, njeno pravo ime nije Kozeta, već Efrazi (koje uostalom nije nimalo lakše nositi…). Postoji zapravo nekoliko stotina Kozeta u Francuskoj danas. Tu je i desetak muškaraca po imenu Gavroš, kao i nekoliko Fantina.

Alsest

Ime iz mitologije koje je Molijer nadenuo svom protagonisti iz „Mizantropa“. Kad čujemo Alsest, odmah pomislimo na ćudljivu i neprijatnu osobu. Zapravo su samo tri osobe nosile ovo ime od 1890. godine.

Kvazimodo

Kvazimodo znači „deformisan“, otud je Viktor Igo izabrao ovo ime da njime krsti grbavca Bogorodičine crkve. Odluka da tako neko nazove svog sina čini nam se okrutnija nego zatvoriti ga zauvek na vrhu kule; međutim, pedeset Kvazimoda je živelo u Francuskoj, i među njih pedeset, sedamnaest je rođeno između 1966. i 1990. godine, prema našem izvoru Filiae.com.

Asteriks i Obeliks

Možda su junaci stripova Renea Gosinija izuzetno simpatični, ali nas podsećaju na debelog dobricu koji je popio previše napitka i malog plavokosog s brkovima, na dvojicu kavgadžija. Možete li da zamislite? Izgleda da postoje blizanci koji su zaista kršteni Asteriks i Obeliks, kako je navedeno na sajtu Journal des femmes. Čak i ako vas nasmeje ova glasina, bolje je da se nadamo da je lažna…

Sirano

Lik Edmona Rostana verovatno je jedan od najherojskijih i najdirljivijih, ali to nas ne sprečava da uvek prvo pomislimo na veliki nos. A još ako ga i dete ima, eto neprijatnih trenutaka… Četiri dečaka su krštena Sirano 2006. godine, prema statistikama sajta Journal des femmes.

Hambert

One koji su pročitali Nabokovu „Lolitu“ ime Hambert odmah podseća na glavnog lika, koji je, kako se ispostavlja, stari pedofil i otmičar dece… Ovo ime nas šokira jer podseća na čoveka koji koristi dečju naivnost da bi je drogirao i silovao dok spava u nekom ofucanom hotelu… Ne moramo dalje objašnjavati zašto ovo ime nije toliko popularno.

Prevod: Maja Mihajlović