Često postavljana pitanja

Korisnici imaju mogućnost da pročitaju Uslove korišćenja, Politiku privatnosti ili da pošalju mejl. U nastavku smo se potrudili da odgovorimo na najčešća pitanja korisnika: 

Načini plaćanja

1.5.1. Plaćanje platnim karticama

Ako izaberete plaćanje platnim karticama, tokom procesa naručivanja bićete automatski preusmereni na sajt Banca Intesa ad Beograd. Banca Intesa ad Beograd vrši procesuiranje kartica na internetu, u saradnji sa kompanijom WSPay. Na portalu WSPay unosite sledeće podatke: broj kartice, ime vlasnika kartice, datum isteka kartice i CVV broj kartice (odnosno verifikacioni broj kartice) - to je broj koji obično stoji na poleđini kartice, nakon broja kartice (može da bude prikazan kompletan broj kartice sa 16 cifara ili samo zadnje 4 cifre) kao poseban kod koji se obično sastoji od 3 cifre (kod nekih kartica ima i sa 4 cifre) i taj trocifreni broj je CVV broj kartice. Eventualno može biti traženo da unesete tip (brand) kartice. Banka vrši proveru Vaše kartice i raspoloživosti sredstava na računu i ako imate uslove za plaćanje, rezerviše sredstva na Vašem tekućem računu u vrednosti iznosa porudžbine. Podaci sa platne kartice od Vas do sajta banke se prenose u zaštićenoj formi, upotrebom SSL protokola, kao trenutno najsavremenije tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. Ceo sistem je organizovan u cilju maksimalne zaštite Vaših poverljivih podataka i predstavlja standard za plaćanje preko interneta širom sveta.

 

Korisnik ne ostavlja podatke o kartici Eden Books-u ukoliko izabere ovaj način plaćanja. Kada korisnik plati platnom karticom, Eden Books mu odmah isporučuju plaćena izdanja u sekciju „Moje knjige“, odnosno u biblioteku korisnika odnosno aktiviraju pretplatu. Ovaj sistem je automatizovan.

 

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

 

PDV je uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

1.5.2. Plaćanje vaučerom

Korisnik u polje za unos vaučera unosi kod. Ukoliko je vaučer ispravan, knjiga će se automatski prebaciti u biblioteku korisnika (sekcija „Moje knjige“), dok će u slučaju neispravnog koda korisnik biti obavešten o tome istog trenutka. Korisnik vaučer takođe može iskoristiti i na sajtu edenbooks.rs – potrebno je da ima registrovan profil u aplikaciji i da se sa istim pristupnim podacima prijavi i na sajt kako bi mogao da iskoristi vaučer.
U slučaju problema, možete kontaktirati korisničku podršku na podrska@edenbooks.rs .

1.5.3. Plaćanje putem mobilnog operatora

Eden Books je za Vip korisnike dostupan putem postpejd računa ili pripejd kredita na Android aplikaciji. Mesečna pretplata se aktivira na korisničkom Premium profilu i naplaćuje se na svakih 30 dana od dana aktivacije pretplate. Mesečna pretplata omogućuje korisniku da čita sva dostupna izdanja e-knjiga na servisu. Kupovina pojedinačnih izdanja e-knjiga je dostupna na korisničkom Classic profilu. Ukoliko korisnik želi da deaktivira naplatu pretplate na svakih 30 dana, potrebno je da se odjavi sa servisa. Odjava se vrši prelaskom sa Premium profila na Classic profil, pri čemu je preuzet sadržaj sa Premium profila dostupan za čitanje do isteka 30. dana od dana aktivacije/naplate pretplate. Cene pojedinačnih izdanja e-knjiga dostupne su na Android aplikaciji servisa kod odabranog Classic profila. Da bi korisnik mogao da aktivira mesečnu pretplatu ili izvrši kupovinu pojedinačnih izdanja e-knjiga, potrebno je da njegov broj u trenutku aktiviranja pretplate/kupovine bude aktivan, nema aktivnu zabranu korišćenja usluga sa dodatom vrednošću, ima dovoljno kredita ako je pripejd korisnik. Za preuzimanje sadržaja za čitanje može da se koristi mobilni internet ili WiFi konekcija. Ukoliko se koristi mobilni internet, on se troši iz osnovne tarife ili tarifnog dodatka. Čitanje preuzetog sadržaja je moguće i u režimu rada uređaja bez interneta.

Promena EDEN paketa

Kako da promenim EDEN paket?

EDEN paket u svakom trenutku možete promeniti u Moj profil - Podešavanja - Moje članstvo - Izmeni članstvo. 

Ukoliko imate EDEN Premium možete se odjaviti prelaskom na Classic paket. Premium obračunski period će trajati do isteka paketa i u tom periodu možete preuzimati neograničeni broj knjiga bez ikakve novačane nadoknade. Nakon što obračunski period istekne imaćete aktivan Classic paket. 

U svakom trenutku se ponovo možete prijaviti na EDEN Premium paket i čitati neograničeni broj knjiga mesečno. 

Registracija

Kako da se registrujem?

Registraciju možete obaviti isključivo preko aplikacije EDEN Books koju možete preuzeti na Apple i Play store-u. Imate tri opcije registrovanja kroz aplikaciju: Sihronizovano preko Gmail-a i Facebook-a, ili ručno, unošenjem mejl adrese koja odgovara korisniku. 
Nakon registracije možete se prijaviti sa pristupnim podacima i na sajtu edenbooks.rs. 

Čitanje elektronskih knjiga

Da li mogu da čitam na drugim uređajima e-knjigu?

Korisnik elektronske knjige može čitati isključivo u aplikaciji EDEN Books i to na dva uređaja. Aplikacija funkcioniše i na mobilnim, tablet i iPad uređajima. Korisnik ne može da preuzme fajlove i da čita na drugim uređajima. 

Zaštita podataka

Da li su moji podaci prilikom plaćanja sigurni?

Prilikom kupovine na Eden Books poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (state of the art) tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Banca Intesa Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Nijednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.