Dukat i divlji pelin Dušica Milanović Marika Domaći pisci

Dukat i divlji pelin

Dušica Milanović Marika

Dušica Milanović Marika Dukat i divlji pelin

0

299.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Šta se dogodilo sa Zonom Zamfirovom?

Epilog jedne od najlepših ljubavnih priča u srpskoj književnosti…

Stevan Sremac je svoj čuveni roman okončao svadbom lepe i ponosite Zone Zamfirove i Maneta kujundžije. Ali šta je bilo posle? Ovako strastvena i beskompromisna veza uvek nameće nova iskušenja, za šta je potrebno i nešto više od ljubavi.

Dušica Milanović Marika prihvatila se izazova da napiše nastavak ove nezaboravne ljubavne priče. Dukat i divlji pelin odvija se u ambijentu starog Niša, u lavirintu uskih ulica, kamenih ograda i orijentalnih lukova, gde opet srećemo poznate likove. Iz novih doživljaja glavnih junaka i neočekivanih situacija, izvire tipičan južnjački humor zaodenut jezičkim koloritom i prožet sentimentalnošću.

Posle velike svadbe o kojoj je čaršija dugo brujala, Zona i Mane počinju da žive u kući koju im je darovao Zamfir. Vreme prolazi, a nad srećnim mladim brakom se nadvijaju senke jer Zona „niti šta ljulja, nit pod srcem nosi“. Po niškoj čaršiji sve više se priča o problemima mladog para, ali i o Manetovom „pravom licu“: terevenkama, meraku i kafanama. Lepa Zona naći će se pred dilemom: da li je voleti nekog dovoljno da bi se živelo zajedno? 

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-1982-0

Cena štampanog izdanja: 599.01 RSD

Broj strana: 224

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari