Lusinda Rajli jedna od najčitanijih svetskih autorki U iščekivanju novog romana...

U iščekivanju novog romana...

Lusinda Rajli jedna od najčitanijih svetskih autorki

Foto: © Kit Riley

U iščekivanju novog romana Lusinde Rajli „Ljubavno pismo“ i finala svetskog bestseler serijala „Sedam sestara“, obradovala nas je vest da širom planete raste interesovanje za knjige ove irske književnice. Njene knjige prodate su u tiražu od preko 30 miliona primeraka, a samo serijal „Sedam sestara“ u 15 miliona primeraka, što potvrđuje činjenicu da je Rajlijeva jedna od najčitanijih svetskih autorki.

Lusinda Rajli je rođena u Irskoj. Nakon što se okušala u glumačkoj karijeri na filmu, u pozorištu i na televiziji, napisala je prvu knjigu sa dvadeset i četiri godine. Knjige su joj prevedene na trideset sedam jezika. Sandej tajms i Njujork tajms proglasili su njene romane za bestselere.

Serijal „Sedam sestara“ postao je globalni fenomen. U njemu se govori o usvojenim sestrama čija je priča zasnovana na mitovima o čuvenom sazvežđu. Laguna je do sada objavila šest delova „Sedam sestara“, „Olujna sestra“, „Sestra iz senke“, „Biserna sestra“, „Mesečeva sestra“ i „Sunčeva sestra“, a pred čitaoce uskoro stiže i završetak serijala, „The Missing Sister“. Inače, prava za televizijsku seriju koja će se emitovati nekoliko sezona kupila je jedna holivudska producentska kuća.

Dok čekamo završetak serijala, u martu stiže Lusindin roman „Ljubavno pismo“, koji nas vodi u London 1995. Uz obilje zapleta, osvrta na prošle događaje i dašak romanse koji održavaju visoku napetost radnje, svim ljubiteljima dvorskih intriga ili skandala visokog društva roman „Ljubavno pismo“ pruža i jedno i drugo.