Svetislav Basara gost podkasta „Zadovoljstvo u tekstu“ Sreda, 7. april

Sreda, 7. april

Svetislav Basara gost podkasta „Zadovoljstvo u tekstu“

Izvor: Laguna

Svetislav Basara, dvostruki laureat NIN-ove književne nagrade, po drugi put za roman „Kontraendorfin“ – biohazard (Laguna,2020) i Biljana Srbljanović, profesorka FDU, autorka drama, književnica, koautorka podkasta „Zadovoljstvo u tekstu“ razgovaraće u sredu, 7. aprila od 19 časova o ODJEKU ovogodišnje NIN-ove nagrade, u UK Parobrod, K.Mišina 6a.

Osim razgovora o pitanju da li „Kontraendorfin“ treba tumačiti kao anarhiju jezika ili ideologiju teksta, o poetici novog Basarinog romana za UK Parobrod on-line govore: dr Dubravka Bogutovac, naučna saradnica na Katedri za srpsku i crnogorsku književnost Odseka za južnoslovenske jezike i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr Tomislav Brlek, profesor na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i pisci, dobitnici NIN-ove nagrade Vidosav Stevanović iz Kragujevca (tekst čita glumica Milica Vasiljević) i Filip David iz Beograda.

Svetislav Basara, savremeni srpski književnik, esejista, dramski pisac, autor korespodencije sa književnikom i novinarem Miljenkom Jergovićem, novinar i kolumnista, dobitnik je Nagrade Željezare Sisak, NINove za roman „Uspon i pad Parkinsonove bolesti“ i Nagrade biblioteke Srbije za najčitaniju u mreži narodnih biblioteka Srbije u 2008. godini, Nolitove, „Laza Kostić“, „Biljana Jovanović“, koju dodeljuje SKD i „Isidora Sekulić“ za roman-tabloid „Anđeo atentata“ i najnovije, NIN-ove za 2020. godinu. Prvi je dobitnik nagrade Fonda „Borislav Pekić“.