Alma Maler Sašo Dimoski Drama

Alma Maler

Sašo Dimoski

Sašo Dimoski Alma Maler

4

249.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Ispovest žene koja je živela u senci velikana.

U suštini, sve je oduvek bilo u vezi s tobom. Bila sam nesrećna okolnost za sebe, ali sam bila srećna okolnost za tebe. Da nije bilo tebe, nikad ne bih bila ovakva kakva sam. Ali da nije bilo mene, ti bi uvek bio Gustav Maler.

Već u svojoj sedamnaestoj godini Alma će fascinirati velikog Gustava Klimta, ali će se ubrzo udati za kompozitora Gustava Malera. Zbog desetogodišnjeg braka sa introvertnim Malerom, Alma će se odreći svoje muzičke karijere, a nakon Malerove smrti, uslediće veze sa arhitektom Valterom Gropijusom, slikarom Oskarom Kokoškom i piscem Francom Verfelom.

Alma Maler je bila supruga, ljubavnica, muza, intimna prijateljica izuzetnih umetnika, pojava koja je obeležila jednu epohu svojom jedinstvenom dušom, otpornom na zaborav.

Ovaj kratki roman predstavlja emotivni monolog žene koja je posvetila život svojoj ljubavi, a nije dobila skoro ništa zauzvrat. Uz skoro poetsko preispitivanje junakinje, svaki čitalac zapitaće se kako doživljava ljubav.

Sašo Dimoski spada među najbolje mlade makedonske pisce. Dobitnik je više nagrada za svoja dela, a njegov lirski ton odveo je Almu Maler na scenu Makednoskog narodnog pozorišta i u ruke američkih izdavača. 

Kategorije

Drama

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-2382-7

Cena štampanog izdanja: 499.00 RSD

Broj strana: 144

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

vsnradivojevic5102

4

07.11.2020

Poetski i setno, Dimoski skroz autentično pripoveda priču Alme Maler, fatalne žene i muze čuvenog kompozitora.

0

0