Apropo ničega: Autobiografija Vudi Alen

Apropo ničega: Autobiografija

Vudi Alen

5

700.00 RSD

Opis knjige

U ovoj iskrenoj, duhovitoj i na momente komičnoj autobiografiji slavni režiser, komičar, pisac i glumac daje detaljan osvrt na svoj burni život. Započevši priču od detinjstva u Bruklinu i pisanja za varijete i različite šou-programe u prvim danima televizije, kada je radio s velikanima komedije, Alen opisuje teške trenutke dok je nastupao kao stendap komičar pre nego što je stekao slavu i uspeh. Jedinstvenim i dinamičnim stilom, on opisuje kako se otisnuo u svet filmskog stvaralaštva s komedijama poput Uzmi novac i beži i dočarava celu svoju šezdesetogodišnju, bogatu karijeru scenariste i režisera – od klasika Eni HolMenhetn i Hana i njene sestre do novijih filmova, među kojima je Ponoć u Parizu.

Alen otvoreno govori i o svojim brakovima, skandalima i optužbama kojima je bio izložen i koje se ponovo obrušavaju na njega, ljubavnim vezama i slavnim prijateljima, sviranju džeza, o svojim knjigama i pozorišnim komadima. Upoznajemo se s njegovim demonima, greškama, uspesima i osobama koje je voleo, s kojima je sarađivao i od kojih je učio.

Veoma zabavan, krajnje iskren, živopisan, izvrstan autoportret čuvenog umetnika koga smatraju jednim od najvećih filmskih režisera našeg vremena.

„Rođen s petljom karakterističnom za Njujorčane, vrstan stručnjak za šale na svoj račun, Alen govori ono što drugi misle – prokleta kontroverza.“
New York Journal of Books

„Izvanredna, urnebesna, očaravajuća priča začinjena svetlucavom zvezdanom prašinom.“
National Review

Više informacija

Godina prvog izdanja:

ISBN: 978-86-521-4215-6

Cena štampanog izdanja: 1399.00 RSD

Broj strana: 376

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

vsnradivojevic5102

5

04.10.2021

Direktno, otvoreno, duhovito, inteligentno, zanimljivo. Biće interesantna ne samo fanovima Vudija Alena, već i ostalima koji su bar donekle upućeni u njegov život i rad.

1

0

User pic

andrealukomski6636

5

26.11.2021

Preporuka

Ako je to uopste moguce, jos vise ga volim i cenim i kao umetnika i kao coveka. Ali ko sam ja da uopste ista kazem o Woodijevoj velicini.

0

0

User pic

san0961210969296

5

23.09.2021

Apropo ničega

Duhovito i iskreno.

0

0