Apropo ničega: Autobiografija Vudi Alen

Apropo ničega: Autobiografija

Vudi Alen

5

699.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

U ovoj iskrenoj, duhovitoj i na momente komičnoj autobiografiji slavni režiser, komičar, pisac i glumac daje detaljan osvrt na svoj burni život. Započevši priču od detinjstva u Bruklinu i pisanja za varijete i različite šou-programe u prvim danima televizije, kada je radio s velikanima komedije, Alen opisuje teške trenutke dok je nastupao kao stendap komičar pre nego što je stekao slavu i uspeh. Jedinstvenim i dinamičnim stilom, on opisuje kako se otisnuo u svet filmskog stvaralaštva s komedijama poput Uzmi novac i beži i dočarava celu svoju šezdesetogodišnju, bogatu karijeru scenariste i režisera – od klasika Eni HolMenhetn i Hana i njene sestre do novijih filmova, među kojima je Ponoć u Parizu.

Alen otvoreno govori i o svojim brakovima, skandalima i optužbama kojima je bio izložen i koje se ponovo obrušavaju na njega, ljubavnim vezama i slavnim prijateljima, sviranju džeza, o svojim knjigama i pozorišnim komadima. Upoznajemo se s njegovim demonima, greškama, uspesima i osobama koje je voleo, s kojima je sarađivao i od kojih je učio.

Veoma zabavan, krajnje iskren, živopisan, izvrstan autoportret čuvenog umetnika koga smatraju jednim od najvećih filmskih režisera našeg vremena.

„Rođen s petljom karakterističnom za Njujorčane, vrstan stručnjak za šale na svoj račun, Alen govori ono što drugi misle – prokleta kontroverza.“
New York Journal of Books

„Izvanredna, urnebesna, očaravajuća priča začinjena svetlucavom zvezdanom prašinom.“
National Review

Više informacija

Godina prvog izdanja:

ISBN: 978-86-521-4215-6

Cena štampanog izdanja: 1399.00 RSD

Broj strana: 376

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

Marko

5

07.05.2022

Osvezavajuce

Duhovito i samokriticki. U nekim delovima se cita kao triler a neki su sporiji sa mozda previse imena iz sveta televizije, pozorista i filma ali osim osvrta na zanimljiv zivot i krijeru, Vudi Alen je dotakao mnoga zanimljiva filozoska pitanja. Za preporuku!

1

0

User pic

vsnradivojevic5102

5

04.10.2021

Direktno, otvoreno, duhovito, inteligentno, zanimljivo. Biće interesantna ne samo fanovima Vudija Alena, već i ostalima koji su bar donekle upućeni u njegov život i rad.

1

0

User pic

sv

5

05.05.2022

I nakon svega

"Volim da snimam filmove ali neće mi smetati ako ne snimim više nijedan. Zadovoljstvo mi pričinjava pisanje pozorišnih komada. Ako niko ne bude hteo da ih producira, sa zadovoljstvom ću pisati knjige. Ako niko ne bude hteo da ih objavi, pisaću ih za sebe, uveren da će ljudi jednog dana pronaći i čitati taj tekst ako je dobar a ako nije, bolje da ga niko ne vidi. Uopšte mi nije važno šta će se desiti s mojim delom kad me više ne bude."

0

0

User pic

Andrea42

5

26.11.2021

Preporuka

Ako je to uopste moguce, jos vise ga volim i cenim i kao umetnika i kao coveka. Ali ko sam ja da uopste ista kazem o Woodijevoj velicini.

0

0

User pic

san0961210969296

5

23.09.2021

Apropo ničega

Duhovito i iskreno.

0

0