Besplatna dostava

Vedrana Rudan

Vedrana Rudan Uho, grlo, nož

0

399.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Može li žena raditi dvadeset sati i biti majka?

U Besplatnoj dostavi
, izmenjenom i dopunjenom izdanju romana Amaruši, Vedrana Rudan problematizuje jednu od najvažnijih tema današnjice: poziciju deteta u kapitalizmu. Babe i dede, preopterećeni vrtići, školice za tenis i fudbal, časovi plivanja, baleta i klavira, samo su neke od adresa na koje se deca poput paketa besplatno dostavljaju kako bi roditelji mogli što više da rade.

Iva ustaje u šest, radi dva posla, govori nekoliko jezika i jedva spaja kraj s krajem. Njen muž Igor i pored završenog fakulteta mora da konobariše, lepi pločice i obezbeđuje bordele. Njih dvoje gotovo da i ne viđaju svoju ćerku Katarinu, zvanu Amaruši, koju redovno (d)ostavljaju Ivinoj majci Nini na čuvanje.

Uspešna i kontroverzna spisateljica Nina ne mora da brine o novcu, ali je i pored toga stalno zabrinuta. Nakon dvadeset pet godina velike ljubavi napustio ju je muž zbog druge, dvadeset godina mlađe žene.

Dok Iva i Igor pokušavaju da se izbore sa surovom svakodnevicom, a Nina da prežali muža, za Amaruši niko nema vremena. Iako nevidljiva za druge, Amaruši, međutim, vrlo dobro vidi sve.

Kategorije

Drama

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-06-10

ISBN: 978-86-521-4903-2

Cena štampanog izdanja: 799.00 RSD

Broj strana: 208

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari