Big Sur

Džek Keruak

Džek Keruak Na putu

0

449.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

„Keruakov najhrabriji roman... čulan i nesputan.“
– New York Times

Nakon objavljivanja romana Na putu i neočekivane slave koja je usledila, Džek Keruak je bio na ivici nervnog sloma. Izluđen stalnom pažnjom štampe, morao je „pobeći nazad u samoću ili umreti“, pa se povukao u kolibu u Big Suru na kalifornijskoj obali. Ravnodušan prema onome što mu je ova ogromna zemlja i njena divlja priroda još imale da ponude, ponovo je pribegao svom omiljenom demonu, osvetoljubivom alkoholu.

Keruakov stilski najzreliji roman, u kojem se njegov književni alter ego Džek Diluz bori sa sumnjom, zavisnošću od alkohola i željom za samouništenjem, njegovo je najličnije i najiskrenije delo. To je ujedno i portret čitave jedne generacije u američkoj kulturi druge polovine 20. veka.

„Human, precizan prikaz delirijum tremensa i razornog uticaja alkohola na Keruaka, superiornog romanopisca koji je imao snage da dovrši svoju poetsku naraciju, zadatak koji je nekoliko napaćenih pisaca ispunilo... Na vrhuncu svoje stradalačke humorističke genijalnosti ispisao je svoju bedu da bi završio sa briljantnom pesmom More.“
– Alen Ginsberg

Kategorije

Drama

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-02-23

ISBN: 978-86-521-4731-1

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 232

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari