Biti kao reka Paulo Koeljo Priče

Biti kao reka

Paulo Koeljo

Paulo Koeljo Alhemičar

4

499.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Obišao sam mnoga mesta i promenio više zemalja nego čarapa, kako bi rekao Bertolt Breht. Stranice koje slede sadrže neke trenutke koje sam proživeo, priče koje su mi drugi pričali ili misli koje su mi se javljale dok sam prevaljivao određene deonice reke svog života.

Sedam godina razmišljanja, putovanja i susreta dovelo je pisca ovih neodoljivih zapisa do otkrića fascinantne filozofije života. Koeljo je zavodljiv pripovedač koji inspiriše ljude širom sveta da iza običnog i pojavnog vidi nesvakidašnje i izuzetno. Stoga, 101 priča u ovoj knjizi je Koeljova 1001 noć.

„Koeljo nas vodi na ponekad sanjano, a ponekad doživljeno i stvarno putovanje gde ćemo otkriti, između ostalog, Drugu stranu Vavilonske kule, Džingis-kana i njegovog sokola, Brazilku Normu i dobre stvari, Kopakabanu, Umetnost čaja, Pandorinu kutiju… Izuzetno uživanje u čitanju, pri čemu čitalac biva prosvetljen mudrošću, a ne mudrovanjem koje propoveda.“ Biba, Francuska

„Biti kao reka predstavlja Koeljove možda najsnažnije i najličnije opservacije“ Sydney Morning Herald, Australija 

Kategorije

Priče

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-2195-3

Cena štampanog izdanja: 999.00 RSD

Broj strana: 266

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

mitrovic.b

4

26.10.2023

.

Šteta što ljudi vide samo razlike koje ih dele. Ako bi gledali s više ljubavi, videli bi uglavnom ono što im je zajedničko – i pola problema ovog sveta bilo bi rešeno.

0

0