Boginje Holivuda

Kristina Morato

0

749.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

Životi Ave Gardner, Grejs Keli, Rite Hejvort i Elizabet Tejlor, van svetlosti reflektora.

Kratke biografije četiri velike filmske zvezde vraćaju nas u zlatno doba Holivuda. Imale su svet pod nogama, horde obožavalaca i romanse sa najvećim zavodnicima tog vremena. Boginje u očima publike, ove dive su bile i najpoželjnije žene na svetu, koje su opsedali fotografi i novinari.

Temperamentna i neukrotiva Ava Gardner, riđokosa zavodnica koja oduzima dah Rita Hejvort, elegantna i senzualna Grejs Keli i veličanstvena lepotica ljubičastih očiju Elizabet Tejlor inspirisale su milione gledalaca, a njihov život je spolja ličio na bajku. Iza luksuza i glamura krile su se ranjive, stidljive i nesigurne žene od krvi i mesa, koje su samo želele da budu voljene. Ali ljubav im je izmicala i njihovi životi bili su obeleženi usamljenošću, razvodima, zavisnostima, zlostavljanjem i razočaranjima. Sve su platile visoku cenu da bi stigle do vrha.

Kristina Morato otkriva ljudsku stranu nezaboravnih zvezda XX veka, čije su sudbine bile mnogo dramatičnije od života bilo kog lika kojeg su tumačile na velikom platnu.

„Knjiga o ženama, napisana iz prevashodno ženskog i feminističkog ugla.“
– Harper’s Bazaar

„Delo za široku čitalačku publiku, ne samo za ljubitelje sedme umetnosti.“
– Culturamas

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2024-05-30

ISBN: 978-86-521-5126-4

Cena štampanog izdanja: 1499.00 RSD

Broj strana: 488

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari