Brit-Mari je bila tu Fredrik Bakman Drama

Brit-Mari je bila tu

Fredrik Bakman

Fredrik Bakman Čovek po imenu Uve

5

549.50 RSD

Opis knjige

Od autora bestselera Čovek po imenu Uve i Moja baka vam se izvinjava.

Zabavna, dirljiva i zanosna priča o ljubavi i novim prilikama, ali i o neočekivanim prijateljstvima koja nas mogu naučiti tome ko smo zaista i šta smo sve u stanju da uradimo.

Brit-Mari ne može da podnese nered. Ona uvek večera u isto vreme i započinje svoj dan u šest ujutru, jer se samo ludaci bude kasnije. I nije pasivno-agresivna. To nipošto. Mada ljudi ponekad tumače njene dobronamerne predloge kao kritiku.

U šezdeset trećoj godini svega joj je dosta. Najzad napušta svoj četrdesetogodišnji brak lišen ljubavi i pronalazi posao na jedinom mestu gde je to moguće: u Varoši, oronulom naselju razorenom ekonomskom krizom. Za sitničavu Brit-Mari, navikavanje na taj novi svet sa bučnom decom, blatnjavim podovima i cimerom koji je (doslovno) pacov neće ići nimalo lako.

Što se tiče samih stanovnika Varoši, na samoj ivici očaja predaju se baš onom čega se Brit-Mari apsolutno užasava: velikoj ljubavi prema fudbalu. Kada lokalni omladinski tim izgubi svaku nadu da će pronaći trenera, angažovaće nju.

Brit-Mari nerado prihvata novu ulogu mentora tim izgubljenim dečacima i devojčicama, ali ubrzo primećuje kako joj značaj u zajednici raste. A što je još čudnije, postaje predmet romantičnog interesovanja ljubaznog i zgodnog lokalnog policajca po imenu Sven. Da li u ovom svetu čudaka i neprilagođenih likova Brit-Mari konačno može da pronađe svoje mesto?

„Ova knjiga je nenametljiva pohvala herojima svakodnevice, onima koji se ne pojavljuju u novinama ili na televiziji.“ Litteraturmagazine

Kategorije

Drama Komedije

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-3324-6

Cena štampanog izdanja: 1099.00 RSD

Broj strana: 384

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

suzikju26702

5

15.09.2021

sjajno

Brit Mari je ličnost koja se pojavljuje u knjigama Moja baka vam se izvinjava i Uznemireni ljudi... nešto uvek iz ofa, pomalo gnjavatorka, pomalo namćor a pomalo i tužna... a onda ceo njen tako običan nevidljivi život dobija akoro filmsku priču. Sjajno zaista.

1

0

User pic

Ljupcho Georgievski Bukac

5

14.07.2021

.

.

0

0