Čarobnjak Džon Fauls Drama

Čarobnjak

Džon Fauls

Džon Fauls Čarobnjak

5

799.50 RSD

Opis knjige

Jedan od najboljih savremenih romana po izboru kritike i čitalaca

Uznemirujući, uzbudljiv i zavodljiv, Čarobnjak je gozba za um i čula.

Mladi Englez Nikolas Urfe prihvata mesto nastavnika na jednom grčkom ostrvu. Ubrzo po dolasku upoznaje Markusa Končisa, vlasnika najlepšeg ostrvskog imanja. Prijateljstvo sa ovim neobičnim čovekom, gospodarom zaboravljenih moći i zabranjenih želja, polako se pretvara u noćnu moru. Dok se stvarnost i fantazija mešaju insceniranim smrtima, senzualnim susretima i zastrašujućim nasiljem, Urfe postaje očajan čovek koji se bori da sačuva zdrav razum i svoj život.

Faulsov Čarobnjak jedno je od najupečatljivijih književnih dela šezdesetih godina prošlog veka. Ne samo što izvanredno odražava tadašnje turbulentno doba već i sada, decenijama od svog prvog objavljivanja, stvara istu napetost, zabrinutost i nespokoj kod čitalaca. Svojim simbolima, zagonetkama, lavirintskim preokretima, ovaj roman neprestano provocira i intrigira čitaoca.

Kategorije

Drama Film

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-06-16

ISBN: 978-86-521-3658-2

Cena štampanog izdanja: 1599.00 RSD

Broj strana: 720

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

estergrinvud

5

05.09.2020

Ova knjiga je blago!

Ne pamtim da me je roman ovako bacakao na sve strane ne dozvoljavajući mi da razaznam stvarno od imaginarnog u jednom literarnom i egzistencijalnom lavirintu koji ovo delo čini. Blago neopisivih razmera kojim ću dosaditi i Bogu i narodu kada krenem da ga preporučujem svima oko sebe. Gospode, prelepote!

1

0

User pic

Ana Mačkić

5

18.07.2021

Čarobnjak

Odlična knjiga koju vrijedi čitati. Preporuka.

0

0