Čarobnjak iz Oza L. Frenk Baum Film

Čarobnjak iz Oza

L. Frenk Baum

L. Frenk Baum Čarobnjak iz Oza

5

299.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

– U svakom slučaju – reče Strašilo – ja ću ipak tražiti mozak, a ne srce, jer budalast čovek ne bi znao šta će sa srcem čak i kad bi ga imao. – Ja ću tražiti srce – odvrati Limeni Drvoseča – jer mozak čoveka ne čini srećnim, a sreća je najbolja stvar na svetu.

Kada strašan ciklon pogodi Kanzas i odnese njihovu kućicu, devojčica Doroti i njen pas Toto obrešće se u čarobnoj Zemlji Oz. Doroti više od svega želi da se vrati kući, a u tome joj može pomoći jedino Veliki i Strašni Oz, čarobnjak koji živi u Smaragdnom gradu. Na čudesnom, uzbudljivom, ponekad i opasnom putovanju, Doroti i Toto će doživeti mnoge avanture, a usput će steći neobične prijatelje kojima će pomoći da ostvare svoje snove.

Jedno od najpopularnijih dela američke književnosti za decu, ova knjiga nas uči da su upornost, hrabrost, prijateljstvo i velikodušnost vrednosti koje će nam pomoći da savladamo sve prepreke. One se nalaze u svakom od nas, samo treba da se dobro zagledamo u sebe da bismo ih pronašli.

„L. Frenk Baum je deci pokazao da se magija krije u svakodnevici, čime je milione dečaka i devojčica nagnao da zavole čitanje.“ Salem Press

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-07-04

ISBN: 978-86-521-3729-9

Cena štampanog izdanja: 599.00 RSD

Broj strana: 162

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

SašaHN

5

05.01.2023

5

5

0

0