Demon Koperhed

Barbara Kingsolver

Barbara Kingsolver Bez zaklona

0

799.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Autorka bestselera Biblija otrovne masline

Pulicerova nagrada za najbolji roman

Women's Prize

„Roman godine! Duhovita i potresna priča o nezadrživom dečaku koga niko ne želi, ali ćete ga vi voleti.“
– Washington Post

Negde u zabitima južnog dela planina Apalači jedna tinejdžerka rodiće Demona Koperheda. Sve što ona ima: dobar izgled, kosu boje bakra, zajedljivi duh i žestoki talenat za preživljavanje - naslediće i dečak, ali to je otprilike sve što će ikada dobiti od svoje majke.

Ne štedeći sebe, Demon se bori sa savremenim zamkama sistema hraniteljskih porodica, dečjeg rada, zapuštenih škola, atletskih uspeha, zavisnosti, promašenih ljubavi. Njegova „superherojska moć“ je sopstvena nevidljivost u američkom društvu, jer su njegovi heroji odavno napustili one koji se nisu preselili u grad.

Kada je Čarls Dikens pisao Dejvida Koperfilda, uneo je u priču sopstveno iskustvo institucionalnog siromaštva i svih katastrofalnih posledica koje ono nanosi deci. Ovim romanom Barbara Kingsolver odaje omaž velikom Dikensovom delu i podseća nas da isti problemi i dalje nisu rešeni. Prenoseći viktorijanski epski roman na savremeni američki Jug, obuhvatajući Dikensov bes i saosećanje, i iznad svega, njegovu veru u transformativne moći dobre priče, Demon Koperhed govori u ime nove generacije izgubljenih dečaka i svih onih koji su rođeni na prelepim, prokletim mestima koja ne mogu da napuste.

„U savremenoj književnosti ne postoji autor koji piše poput Barbare Kingsolver. Njeni dijalozi pršte drskom duhovitošću i poezijom govora običnog naroda. Jezik zrači čarobnom lirikom koja iako ukorenjena u svakodnevnom životu, obavija čitaoce velom večnosti.“
– Washington Post

„Najhrabrije, najsmelije i najambicioznije autorkino delo.“
– Los Angeles Times

„Epsko delo ispunjeno životnom snagom i besom.“
– People

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-10-13

ISBN: 978-86-521-5031-1

Cena štampanog izdanja: 1599.00 RSD

Broj strana: 616

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari