Diorova tajna

Nataša Lester

Author

5

600.00 RSD

Opis knjige

Duhovi prošlosti.
Izgubljena ljubav.
Večno prijateljstvo.

Plakar pun Diorovih haljina, tajna čuvana šezdeset pet godina i tri žene koje je rat zauvek povezao...

Engleska, 1939. Talentovana avijatičarka Skaj Penrouz pridružuje se britanskim snagama u ratu i pronalazi svoju otuđenu sestru Liberti i najboljeg druga iz detinjstva Nikolasa Kroforda, koji je veren sa tajanstvenom Francuskinjom Margo Žurdan.

Pariz, 1947. Modni kreator Kristijan Dior pokazuje svetu umornom od rata i stradanja svoju prvu ekstravagantnu kolekciju. Svoj prvi parfem naziva Mis Dior, u čast svoje sestre Katrin koja je radila za francuski pokret otpora.

Današnjica. Australijanka Kat Žurdan, konzervatorka tekstila, pronalazi u praznoj kući svoje babe tajni plakar pun neprocenjivih Diorovih haljina. Pokušavajući da razreši tu misteriju, Kat počinje da sumnja u sve što je mislila da zna o svojoj voljenoj baki.

Nepojmljiva izdaja spojiće sudbine svih ovih ljudi.

„Nataša Lester je sjajan pripovedač, a svojim poslednjim romanom osigurala je sebi mesto među najboljim australijskim piscima.“ Daily Telegraph

„Čudesna i uzbudljiva priča o izgubljenoj ljubavi, ženskoj snazi i ratnim strahotama.“ Who Weekly

„Nezaboravna i puna emocionalnog naboja.“ Publishers Weekly

Kategorije

Drama Ljubavni

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2021-06-07

ISBN: 978-86-521-4091-6

Cena štampanog izdanja: 1199.00 RSD

Broj strana: 456

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

Biljaaa

5

10.09.2021

preporuka

Jedna pre svega teska knjiga, koja tera na citanje, knjiga posle koje dugo razmisljate da li prava ljubav moze da se zaboravi, ali isto tako da se zapitate ko je slabiji pol...

0

0

User pic

svetlana.jelic0113318

5

25.07.2021

#jači pol

Još jedna moćna priča koja dovodi u pitanje koji je pol, u stvarnosti, jači! Priča o ekstremnim zahtevima, koji su se postavljali pred mlade, neustrašive žene tokom Drugog svetskog rata... Priča o opasnostima, kojima su bile izlagane, ne samo od neprijatelja, već i od "saboraca". Ipak, ovo je i priča o pravoj ljubavi, koja prkosi zlu, teškoćama i vremenu.

0

0