Dnevnik besne domaćice Sju Kofman Drama

Dnevnik besne domaćice

Sju Kofman

Sju Kofman Dnevnik besne domaćice

4.5

449.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

Zašto mi pripisuju sve te plemenite vrline i kvalitete? To je uvek bilo više nego što sam mogla da podnesem.

Betina Bolzer je obrazovana domaćica iz više srednje klase koja živi na Zapadnom Menhetnu s dve ćerke, sluškinjom, psom i mužem. Njen muž Džonatan Bolzer, liberalni demokrata koji po svaku cenu želi što bolji položaj u društvu, primećuje da je Tina u poslednje vreme prilično odsutna i ubeđuje je da potraži pomoć psihijatra.

Kad i sama posumnja da polako ludi, ona počinje da piše tajni dnevnik kao vid terapije i pribežišta. Pišući o sebi, o mnogobrojnim strahovima (strahu od železnice, automobila, mostova, tunela, visine, dubine, napuštenih parkova, gužve, zubara, pčela, pauka, dlakavih moljaca, velikih talasa...) i o svojim najbližima, ona pokušava da osmisli svoj jednoličan život. Njena iskrena zapažanja ohrabriće je da se upusti u nove izazove. Uključujući i vanbračnu romansu.

Sjajan humor i suptilna kritika američkog potrošačkog društva u romanu Dnevnik besne domaćice podjednako su aktuelni i ubedljivi kao i 1967, kad je roman prvi put objavljen.

„Ovo je knjiga mog života. Kad sam je pre pedeset godina prvi put pročitala, nisam znala da su sve žene s vremena na vrijeme, neke uvijek, Tina. Tina je postala moja sestra, moje drugo ili treće ili četvrto ja, moja vječita inspiracija, moja prijateljica koja me nikad nije izdala.“ Vedrana Rudan

Kategorije

Drama

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-09-14

ISBN: 978-86-521-3762-6

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 288

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

natynatusik

5

22.11.2020

Fantastična!

I posle više od 50 godina Tina i dalje aktuelna

0

0

User pic

Gaga Witch

4

20.11.2020

Zanimljiva knjiga

Priča o životu zena koje se trude da sačuvaju brak i porodicu bez obzira na sve. Nekad su žene samo naizgled slabe, nažalost nisu uvek svesne sebe i svojih vrlina, tako i Tina ide kroz zivot ne znajući koliko vredi kao žena, majka i supruga.

0

0

User pic

estergrinvud

4

14.11.2020

Odlična!

Izlivi frustracije i jada žene koja naizgled ima sve prouzrokovani gubitkom sopstvenog identiteta, neispunjenošću i psihološkom torturom supruga. Imate preporuku!

0

0

User pic

grimiznaiya5592

5

01.11.2020

Odlična

Prezanimljiva, klasik, sve preporuke

0

0