Filozofija Edvard Krejg Edukativni

Filozofija

Edvard Krejg

Edvard Krejg Filozofija

5

249.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Kratko, jasno, sveobuhvatno. 

Autor daje širok pregled mnogih oblasti filozofije i upućuje čitaoca u filozofiju izlaganjem konkretnih primera kroz analizu Platonovih, Hjumovih, Dekartovih, Darvinovih dela i tekstova budističkih i indijskih mislilaca. Podučava nas kako da čitamo i tumačimo filozofiju, a da ne pristanemo na to da samo ovladamo nekim opštim činjenicama. Razmatra filozofiju Istoka, evropsku tradiciju mišljenja, kao i smisao i značaj bavljenja filozofijom. Raspravlja o tome kako se filozofija koristi u interesu određenih grupa – sveštenstva, žena i političkih aktivista. U knjizi se dotiču važne teme iz oblasti etike, teorije saznanja i problemi sopstva i identiteta. Objašnjava se na koji način su različite oblasti filozofije povezane, te se istražuje i kontekst u kojem su se ljudi bavili i bave se filozofijom. 

„Ovaj sažeti priručnik pokazuje da je filozofija i te kako zadivljujuća disciplina, otvorena za svaku temu i diskusiju i puna iznenađenja. Malo koja knjiga može da joj parira kad je reč o podsticanju zanimanja za filozofiju.“ Philosopher’s Magazine

O seriji: Sažeti priručnici koje objavljuje Oxford University Press predstavljaju savršen način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost. 

 

Kategorije

Edukativni Filozofija

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2019-08-03

ISBN: 978-86-521-3404-5

Cena štampanog izdanja: 499.00 RSD

Broj strana: 0

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

apostol888.di4795

5

27.09.2022

Филозофија

Занимљива

0

0