Firentinski dublet 2 – Kjaroskuro Goran Skrobonja, Ivan Nešić Domaći autori Fantastika

Firentinski dublet 2 – Kjaroskuro

Goran Skrobonja

Ivan Nešić

Goran Skrobonja Klopka i druge priče Ivan Nešić Firentinski dublet – Sfumato

5

450.00 RSD

Opis knjige

„Knjiga koja vraća radost čitanja!“
– dr Ljiljana Pešikan-Ljuštanović

Zagonetni napadač na Milovana Glišića iz Beograda i iz Orijent ekspresa stradao je u obračunu sa piscem i detektivima Skotland jarda u pušionici opijuma, ali to lovcima na Trboseka nije od velike pomoći. Po nalogu kraljice Viktorije, grupi se pridružuju operativci iz novoosnovane britanske tajne službe, kao i japanski emisar koji zna kako izgleda stranica sa simbolima iz nestale Mikelanđelove polovine Firentinskog dubleta. Za dešifrovanje piktograma, grupa angažuje slavnu arheološkinju madam Djelafoa da bi potom, u trenutku nesmotrenosti, Glišić dospeo u šake otmičara kćerke kralja Milana. U pripovesti koja se proteže kroz četiri milenijuma, on konačno saznaje šta je svrha Dubleta i kolika se opasnost nadvila nad čitavim svetom.

„Uzbudljivi, vratolomni slalom kroz paralelne stvarnosti širom zemaljskog šara do viktorijanskog Londona, od fantastike do živopisnih fakata, od kraljevskih audijencija do prebiranja po mulju, preko intriga i zavera do konačnog obračuna...“
– Ilija Bakić

„Skrobonja i Nešić dižu zavesu – sve je spremno za veliku završnicu njihove uzbudljive postmoderne sage. Igrači su postavljeni poput šahovskih figura i potezi se ređaju sve brže i brže – do krešenda u kome će se zatresti temelji pozorišta koje su pisci u četiri ruke zajedno izgradili i u kome se tako nadahnuto prepliću realno i fiktivno, istorijske činjenice i bogato popkulturno nasleđe žanra.“
– Đorđe Bajić

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2021-07-24

ISBN: 978-86-521-3981-1

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 432

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

andrejirge977

5

02.08.2021

Uživanje

Vredi pročitati

1

0

User pic

crnorizna8017

5

06.10.2021

A sada

Kjaroskuro (talijanski: Chiaroscuro, svjetlo-tamno) je u širem smislu raspored svjetla i sjene na slici ili u užem – tehnika prikazivanja, u likovnim umjetnostima, pri čemu svjetlo postupno prelazi u sjenu u želji da se stvori iluzija trodimenzionalnih predmeta u prostoru ili atmosferi. Plus ova rec u sebi krije anagram - kraj uskoro.

0

0

User pic

Marija_veljkovic9015

5

24.08.2021

Firentinski dublet 2 - Kjaroskuro

Jedini naslov koji sam u isto vreme želela da pročitam što pre da bih otkrila o kakvim je tajnama reč, a kako sam se bližila kraju - želela sam još. Vrlo često bi se desilo da osećam kao se mrak nije spustio samo oko kočija, već kao da je neko sve vreme bio tu, pored mene, preko ramena gledao kako prolazim preko stranica i otkrivam ono što ne bi smelo biti otkriveno... Fantastičan dar i jedinstveno umeće pisanja, oduševljena!

0

0

User pic

bojana.proconto1419

5

14.08.2021

.

.

0

0