Iz svoje kože: Život s depresijom

Aleksandar Stanković

4

399.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

I meni se često čini da smo u klopci, ali kada već nismo odlučili otići, a nismo, onda bi bilo pošteno da utakmicu igramo do kraja.

Kad poznata ličnost bez zadrške govori o svojoj psihološkoj intimi, ne mareći za stigmu koja joj preti, to intrigira. Hrvatski TV voditelj regionalno popularne emisije Nedjeljom u 2 Aleksandar Stanković ogolio je depresiju uz dozu cinizma, samoironije, ali i objektivne spoznaje o prirodi ovog stanja.

Nakon dva tjedna uznemirenost prerasta u bezvoljnost, nesanicu, pad koncentracije, gubitak teka i na kraju krajeva posljedično… gubitak na težini.

Hrabro iskoračivši iz forme u kojoj se obično govori o depresiji, Stanković bespoštedno iznosi svoje iskustvo kako bi drugi koji pate od ove bolesti shvatili da nisu sami.

Ako barem jednom čovjeku pomognem ovom knjigom da se lakše nosi s depresijom, ja sam sretan čovjek.

*

„Na prvi pogled ovo je knjiga o suočavanju sa bolešću, bolešću koja ne čini celi život ali ga u potpunosti prožima, od koje nema leka osim ako se do kraja ne pobedi, ako se tom strašnom zmaju ne probode srce. Priznanje da i slavni i poznati imaju strahove koji ih definišu, parališu i onespokojavaju. Suštinski, međutim, ovo je divna i inspirativna poetska zbirka, gde je svaka od šezdeset osam pesama jedna pobeda, ritualni čin trijumfa nad strahom od smrti i strahom od življenja.“
– Srđan Šaper

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-09-19

ISBN: 978-86-521-4874-5

Cena štampanog izdanja: 799.00 RSD

Broj strana: 168

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

katarinamarinkovic999610

3

15.12.2023

Iz svoje kože

Knjiga koja može biti dobra kao autobiografija, u kojoj pisac govori o svom životu i borbi sa depresijom ,ali teško da može biti od pomoći depresivnoj osobi da krene dalje .. Preporuka .....

0

0

User pic

Marija Trifunović

5

11.11.2023

Vrlo važna tema - depresija

Odlična knjiga koja bi mi mnogo značila da sam je imala kraj sebe pre 10-ak godina kada sam još uvek imala simptome depresije, a oko mene su svi govorili da sam pogubljena i nezahvalna. Hvala Aleksandre što ste ovu svoju priču podelili sa nama čitaocima. :)

0

0

User pic

ilja

5

26.10.2023

Nedeljom u 2 am

Dvije su stvari vazne: vlastitim priznanjem pomoci drugim ljudima i sto dalje dobaciti, to jest sto vise ljudi senzibilizirati za ovaj problem. Odlicna knjiga.

0

0

User pic

admir-ze9947

2

01.10.2023

pretenciozno

Pretenciozno i dosadno. Tema kojom treba da se bave stručnjaci, a ne novinari.

0

2