Kapitalizam Džejms Falčer Biznis i ekonomija

Kapitalizam

Džejms Falčer

Džejms Falčer Kapitalizam

5

249.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Šta je kapitalizam? Da li je kapitalizam svuda isti? Postoji li alternativa ovom sistemu?

Reč „kapitalizam“ je često u upotrebi, ali šta ta reč zaista opisuje i šta znači? Ovaj sažeti priručnik počinje odgovorima na pitanja poput onog „šta je kapital“. Potom prikazuje istoriju i razvitak kapitalizma kroz analize različitih pojava u okviru ovog sistema, kao što su: trgovinski rat lalama u 17. veku u Holandiji i velika depresija tridesetih godina prošlog veka pa sve do uticaja globalne finansijske krize 2008. godine na današnji svet.

Džejms Falčer analizira različite oblike kapitalizma i pravce njegovog razvoja u Britaniji, Japanu, Švedskoj i Sjedinjenim Državama, istražujući ujedno i da li je zaista kapitalizam postao globalan i izašao iz nacionalnih okvira. Svoj izuzetan prikaz autor završava razmatrajući budućnost ovog sistema i moguće alternative kapitalizmu, s osvrtom na socijalizam, komune i zadružne eksperimente, kao i na rešenja koja predlažu oni koji se zalažu za očuvanje životne sredine.

O seriji: Sažeti priručnici koje objavljuje Oxford University Press predstavljaju savršen način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost. 

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-2364-3

Cena štampanog izdanja: 499.00 RSD

Broj strana: 200

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

v.s.k.76667

5

16.08.2022

.

...

0

0