Kćeri Sparte

Kler Hejvud

0

649.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

Priča o Troji oslikana jarkim bojama i ispričana iz ugla dve žene čije glasove predugo niko nije čuo.

Već hiljadama godina muškarci pričaju legendu o ženi zbog koje je isplovilo hiljadu brodova – ali sada je vreme da se ova pripovest čuje iz njenog ugla. Roman Kćeri Sparte priča je o tajnama, ljubavi i tragediji iz vizure žene odgovorne za najrazorniji mitološki rat, ozloglašene Helene, kao i njene sestre Klitemnestre.

Spartanske princeze Helena i Klitemnestra žive u izobilju i raskoši. Čitava Grčka im zavidi na plemenitoj krvi i lepoti kakvoj nema ravne. Ipak, sve povlastice imaju svoju cenu. Još kao devojčice, sestre su prinuđene da se rastanu i udaju za inostrane kraljeve po očevom izboru – za Menelaja i njgovog moćnog brata Agamemnona. Ipak, čak i kada postanu kraljice, od njih se očekuje da obave samo dva zadatka: da rode naslednika i budu otelotvorenje ženske krotkosti i smernosti.

Kada zapostavljanje, surovost i častoljubivost muževa postanu nizdrživi, Helena i Klitemnestra moraju da zbace društvene okove i stvore sebi nov život, a burne posledice njihovih postupaka osećaće se još tri hiljade godina.

„Hejvudova je udahnula nov život dvema važnim ličnostima antičke kulture i dočarala bogat i buran unutrašnji svet žena na koje inače gledamo samo kao na simbole.“
– Kirkus Reviews

„Roman u kojem će jednako zaintrigirati i ljubitelji grčke mitologije i oni koji se sa ovom temom susreću prvi put. Priča u kojoj ćete uživati od prve do poslednje stranice.“
– Entertainment Monthly

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-04-13

ISBN: 978-86-521-4863-9

Cena štampanog izdanja: 1299.00 RSD

Broj strana: 368

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari