Knjige na sunce Knjige na sunce

Knjige na sunce

Knjige na sunce

Autor: Maša Medić

Izvor: Laguna

Foto: Freepik

Kako proleće najavljuje vreme obnove i novih početaka, tako nas poziva i da osvežimo svoj spisak za čitanje. Zaronićemo u knjige savršene za ovo godišnje doba, koje bude inspiraciju i služe kao pravi saputnici kroz sunčane dane koji dolaze.

Gordost i predrasuda“ – Džejn Ostin

Ovo je pravo vreme da uronite u 19. vek i prepustite se slikovitim pejzažima, balovima i cvetanju emocija. Autorkina sposobnost da oplemeni dijaloge humorom i inteligentnim opaskama čine čitanje ovog dela pravim zadovoljstvom. Njeni opisi engleskih krajolika odvešće vas u drugi svet, malo sporiji, idiličan i umirujući. Čitanje ovog romana je svaki put kao šetnja kroz procvetali vrt.

Male žene / Dobre supruge“ – Luiza Mej Alkot

Kao što proleće trijumfuje nad zimom, donoseći toplotu i obnovu, tako i likovi u romanu prevazilaze svoje izazove i teškoće. Autorka maestralno prikazuje snagu i značaj porodičnih odnosa, nudeći posebnu emotivnost u trenutku kada priroda, ali i ljudi, doživljavaju preporod. Ovo delo pruža uvid ne samo u pejzaže prirode već i u duboke emocionalne pejzaže likova.

Žene koje kupuju cveće“ – Vanesa Monfort

Ova oda lepoti i životnim radostima podseća nas da sreću treba da tražimo i u malim stvarima. „Žene koje kupuju cveće“ pružaju čitaocima ne samo beg od svakodnevice već i priliku za introspekciju, slaveći žensko prijateljstvo i snagu zajednice. U cvećari, koja služi kao simboličko mesto okupljanja, junaci romana će pronaći utočište i put ka samoostvarenju.

Čokolada“ – Džoana Haris

Autorkina detaljna pažnja prema aromama, ukusima i teksturama gotovo je očaravajuća, ona budi sva čula nudeći čitaocu potpuno uživanje. Vijan Roše, glavna junakinja, otvaranjem svoje čokolaterije prkosi konvencionalnim lokalima. Njene neobične čokolade će, osim slasnog ukusa, stanovnicima francuskog gradića doneti utehu i nadu.

„Spisak knjiga“ – Sara Niša Adams

Na prolećni spisak knjiga trebalo bi dodati i – „Spisak knjiga“. Ovaj topli roman nam priča o priču o knjigama, i koliko nas povezuju, leče i transformišu. Alajša i Mukeš, različitih godina i svetova, spojeni su književnim putovanjem. Svaki naslov donosi svoju lekciju i pomoći će im da se suoče sa svojom tugom i zidovima kojima su se ogradili.