Male žene/Dobre supruge Luiza Mej Olkot Klasična književnost

Male žene/Dobre supruge

Luiza Mej Olkot

Luiza Mej Olkot Male žene/Dobre supruge

4.5

599.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Jedna od najvoljenijih i najčitanijih knjiga svih vremena.

Zasnovane na mladalačkim doživljajima Luize Mej Olkot, Male žene opisuju porodični život četiri sestre Marč koje žive u maloj zajednici Nove Engleske. Meg, najstarija, lepa je i želi da bude dama. Džo je sa svojih petnaest godina neugledna i nekonvencionalna i gaji ambiciju da postane spisateljica. Bet je nežna trinaestogodišnjakinja sklona muzici, a Ejmi plavokosa dvanaestogodišnja lepotica.

Priča o njihovim kućnim avanturama, pokušajima da uvećaju porodične prihode, njihovim poznijim ljubavima i prijateljstvu sa susedima Lorensima i dan-danas je sveža i zavodljiva.

Dobre supruge nastavljaju pripovest o sestrama Marč koje će kao mlade žene morati da se suoče s neumitnim iskušenjima i problemima svakodnevnog života u svojoj potrazi za srećom. 

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2019-09-30

ISBN: 978-86-521-3464-9

Cena štampanog izdanja: 1199.00 RSD

Broj strana: 632

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

Amavi

5

11.03.2021

Топла препорука

Показује се стање породице, конкретније жена у Америци у том временском периоду и у тој финансијској ситуацији. У књизи се упознајемо са стањем рата, мира, сиромаштва, богатства, болести, здравља, смрти, рађања, свађе, љубави, пропале веридбе и успешна венчања. Књига је фокусирана на пет сестара и њихов живот, како заједничко детињство, тако и индивидуалне путеве. Породична књига

0

0

User pic

Katarina Mijović

5

30.10.2020

Klasik za dušu

Predivna, topla priča❤️

0

0

User pic

Marija Mladenović

4

15.08.2020

Sjajan klasik!

Knjiga me nije oduševila, pa zbog toga nije 5⭐. Očekivala sam drugačiju radnje, a i pogledala sam triler za film pa mi je i to pokvarilo doživljaj knjige. Ali je knjiga jako slatka, puna prelepih citata i zrači nekom toplinom..

0

0