Kraljica

Metju Denison

3

849.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Za milione ljudi u Velikoj Britaniji i širom sveta, Elizabeta II je bila otelovljenje monarhije. Njen dugi život premošćivao je gotovo ceo jedan vek nacionalne i svetske istorije, od doba pre Velike depresije do ere kovida-19. Njena vladavina trajala je od vremena Vinstona Čerčila do današnje premijerke Ujedinjenog Kraljevstva, Liz Tras, dok je sa svog prestola kraljica bila svedok mandatâ četrnaest američkih predsednika, od Harija Trumana do Džoa Bajdena.

U ovom životopisu suverenke s najdužim stažom na prestolu u celoj britanskoj istoriji Metju Denison prati njen život kroz doba društvenih promena bez presedana. Delo Kraljica, koje krase prefinjeni stil i nijansirano prosuđivanje, pruža sliku radosti i pobeda kao i razočaranja i previranja u jednom izuzetnom vladarskom životu. Takođe se procenjuju ostvarenja jedne žene na koju se gledalo kao na zastupnicu odanog služenja svojoj zemlji, simbol poštovanja dužnosti, postojanosti, dobročinstva i stoicizma što je ona zaista i bila sve do poslednjeg dana.

„Vredan i uravnotežen pregled kraljičinog života. Tiho, taktično, s ukusom i poštovanjem.“
– Times

„Ako želite brz, lucidan, dobro organizovan prelet kroz kraljičinih sedam decenija na prestolu, ne možete naći ništa bolje.“
– Daily Telegraph

„Posvećena dužnosti i skromna – uzvišeni portret Njenog veličanstva.“
– Sunday Telegraph

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2022-10-05

ISBN: 978-86-521-4591-1

Cena štampanog izdanja: 1699.00 RSD

Broj strana: 568

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

simonidahristova000009033

3

24.11.2022

Vrlo dobra biografije Elizabete II

Neki delovi knjige su vrlo dosadni, pogotovo ako ne volite previše opisa međutim prožima dosta interesantnih tema i svakako je treba pročitati ali treba obratiti pažnju da početak – priča o njenom ranom detinjstvu je vrlo detaljna dok su ostale scene u odnosu na to, manje detaljne. Svakako, vrlo je zanimljiva, slike su veoma lepe, ali mislim da autor ide u detalje u manje bitnim delovima dok u možda malo bitnijim delovima skraćuje. Možda je samo subjektivni osećaj, no, vredna je čitanja.

1

0