Kvalitilend Mark-Uve Kling Drama

Kvalitilend

Mark-Uve Kling

Mark-Uve Kling Kvalitilend

5

450.00 RSD

Opis knjige

Šta ako savršena zemlja nije stvorena za vas?

Prodato u više od pola miliona primeraka širom sveta

Urnebesna futuristička satira o obećanjima i zamkama digitalizacije

U budućnosti se sve odvija na najbolji način: algoritmi su optimizovali rad, slobodno vreme, veze i odnose. Agencija za automatsko pronalaženje partnera zna ko vam savršeno odgovara: zaljubićete se na prvi klik. Samovozni automobil zna kuda želite da stignete. A onaj ko se prijavi kao mušterija Šopa, pouzećem će primiti sve proizvode koje želi pre nego što ih i poželi a kamoli naruči. Superpraktično. Niko više nije prinuđen da donosi teške odluke, jer u Kvalitilendu odgovor na sva pitanja glasi: OK.

Uprkos tome, uništavaoca nesavršenih mašina Petera sve više obuzima osećaj da s njegovim životom nešto nije kako treba. Ako je sistem zaista savršen, zašto uopšte postoje dronovi koji pate od straha od letenja ili borbeni roboti s posttraumatskim stresnim poremećajem? Zašto mašine postaju sve ljudskije, a ljudi sve više podsećaju na mašine?

„Luda vožnja kroz apsurdnu hiperkapitalističku distopiju.“ Publishers Weekly

„Klingova oštroumna zapažanja usmerena su na ekonomiju, zakon, ksenofobiju, ljudske odnose, bezbednost i vladu. On ne štedi nikoga i sa divnom brutalnošću otkriva koliko je Kvalitilend blizu našoj stvarnosti.“ Booklist

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-12-28

ISBN: 978-86-521-3892-0

Cena štampanog izdanja: 900.00 RSD

Broj strana: 340

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

IDabetic

5

03.03.2021

Sjajna knjiga!

Obavezno pročitati.

1

0

User pic

amra.muratovic2549

5

14.05.2021

Kvalitetlend, Kiling

Brilijantno i uznemirujuce. Kombinacija Matrixa, prorocanskih scena iz Simpsonovih ili iz sarajevskih Nadrealista i naseg svakodnevnog ponasanja. Obavezno stivo za citaoce na pocetku digitalnog doba.

0

0