Linkolnov auto-put

Ejmor Touls

Ejmor Touls Džentlmen u Moskvi

0

749.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

Autor bestselera Džentlmen u Moskvi

Bestseler New York Timesa prodat u više od 1.000.000 primeraka

„Ovim romanom Touls je zaslužio mesto uz Keruaka, Stajnbeka i Virdžiniju Vulf.“
– Observer

Emet se vraća kući da preuzme svog mlađeg brata Bilija, raskrsti s poslovima koji se tiču imanja njegovog pokojnog oca i zauvek ode iz grada. Otkako je izašao iz popravnog doma za maloletnike u Kanzasu, gde je odslužio kaznu, Emet želi samo jedno: da i on i brat započnu život iznova – a to znači da se otisnu na blistavi zapad.

Prerano sazreli Bili ima sopstvene planove – da otputuje u San Francisko, gde ih, kako on veruje, čeka njihova majka, koja ih je odavno napustila. Međutim, samo što su utovarili svoj oskudni prtljag u Emetov svetloplavi studebejker, stižu Dačes i Vuli, begunaci iz istog popravnog doma koji je Emet upravo ostavio za sobom.

Nezasiti Dačes i njegov odani ali ne mnogo bistri saputnik Vuli, nižući dobronamerne nesmotrenosti jednu za drugom, ubrzo kvare Bilijev plan da se otisne širokim drumom. Svi ovi mladi ljudi u tom putovanju vide šansu da ostvare svoje snove, izravnaju račune i obogate se. I jedno obično putovanje začas postaje fantastična odiseja puna prepreka, zlikovaca i prevara kakve mogu da savladaju samo junaci.

Prepun života, šarma i nezaboravnih likova, Linkolnov auto-put je jedinstveno putovanje kroz Ameriku pedesetih godina dvadesetog veka, delo majstora pripovedanja.

„Sa svojim izuzetno oblikovanim likovima, predivnim stilom i istinskim osećajem za čast, Linkolnov auto-put već ostavlja utisak sazrelog američkog klasičnog dela koje će stajati rame uz rame s romanima Lovac u žitu i Kako ubiti pticu rugalicu.“
– Red

„Fantastično! Mudar, duhovit i u celini predivan, ovaj roman je vrhunsko pripovedačko delo. Jedna od onih retkih i posebnih knjiga koje nas vraćaju sebi.“
– Daily Mail

Kategorije

Drama

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-10-22

ISBN: 978-86-521-5034-2

Cena štampanog izdanja: 1499.00 RSD

Broj strana: 600

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari