Luna – Vučji mesec Ijan Mekdonald Naučna fantastika Luna

Luna – Vučji mesec

Ijan Mekdonald

Ijan Mekdonald Luna Mlad mesec

5

599.50 RSD

Opis knjige

„Mekdonald je jedan od najboljih SF pisaca na svetu. Neustrašiv, briljantan, mudar – u isto vreme vas prosvetljuje i neizmerno zabavlja.“
– Kim Stenli Robinson

JEDAN OD ZMAJEVA JE MRTAV.

Pala je Korta helio, jedna od pet porodičnih korporacija koje vladaju Mesecom. Njena blaga podelili su brojni neprijatelji, a preživeli su se razbežali.

Prošlo je osamnaest meseci. Preostala deca senjore Korti, Lukasinjo i Luna, pod zaštitom su moćne porodice Asamoa, dok je Robson, u šoku jer je prisustvovao očevoj nasilnoj smrti, sada štićenik – praktično talac – Makenzi metala. A poslednji naslednik Lukas nestao je s površine Meseca.

Samo gospa Sun, udova Taijanga, podozreva da Lukas Korta nije mrtav, i još važnije – da je i dalje jedan od glavnih igrača. Najzad, Lukas je oduvek bio Spletkaroš, pa čak ni u smrti neće prezati ni od čega kako bi povratio sve i izgradio novi i moćniji Korta helio. Ali Korta heliju su potrebni saveznici, a da bi ih pronašao, odbegli sin će se drznuti na nemoguće putovanje – na Zemlju.

U nestabilnom lunarnom okruženju, proračunate odanosti i političke mahinacije svake porodice dosežu zenit u njihovim najplodonosnijim zaverama usred erupcije pravog rata.

„Svaki Mekdonaldov lik iz čije vizure pratimo priču je human, fascinantan i povremeno uznemirujuće realističan, a Sunčev sistem 22. veka dočaran je čudesno.“
– Publishers Weekly

„Borbe i osveta koje slede žešće su i komplikovanije od svega u Igri prestola dok se iz stranice u stranicu smenjuju velikodušni postupci sopstvenog žrtvovanja i ledene surovosti, hrabri juriši i odbrana do poslednjeg čoveka, kukavičluk i pohlepa.“
– Boing Boing

Kategorije

Naučna fantastika

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2021-07-28

ISBN: 978-86-521-4246-0

Cena štampanog izdanja: 1199.00 RSD

Broj strana: 408

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

radusindj6346

5

14.12.2021

Sjajna, kao i prva.

Tamo gde je "Mlad Mesec" stao, "Vučji Mesec" se nastavio. Odličan nastavak trilogije, koji ostavlja mnoga otvorena pitanja i tera nas da jedva čekamo završni deo.

0

0

User pic

tanja.del6995

5

31.10.2021

jedva čekam nastavak

ne ispušta se iz ruku

0

0