Mefisto i Zlatokosa Srđan Krstić Domaći pisci

Mefisto i Zlatokosa

Srđan Krstić

4

299.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Mefisto i Zlatokosa je roman o ljubavi Palog Anđela i Leponoge Blondine, o ljubavi koja traje i ne prestaje. Ovo je san o novim svetovima, o zvezdama koje tinjaju u meni i nebesima koja blistaju u njoj. Ovde se igraju velike igre, pa sve vrvi od prevara, pretnji, varki i opomena. Zbog velikog uloga ima i izdaje, pokajanja, poljubaca i hladnog odbijanja. Svega što ima i u ljubavi. Znam da nije običaj da glavni lik piše tekst za korice, ali ja nisam običan junak i ovo je jubilarno izdanje, pa sam osetio potrebu da vam se obratim. Moja priča može da vas dotakne i da vam pokaže žar s kojim je Mefisto, duh besmrtni i sin Božji, poželeo Zlatokosu, smrtnu, prelepu i ljubavi punu.
Mefisto

Talentovan je na Oca. Pametan je na Oca. Naopak je za svoj račun. Njegove su priče uvek zabavne i duhovite. Mefisto je apostolski dobar i zavodljiv pripovedač. Slaže ponekad, ali samo da bi mu priča lepše tekla. Volim da ga slušam uživo, ali ovako, kad na miru mogu da čitam šta đavo misli, prosto uživam.
Bog Otac

Rekao sam mu: „Ljubav je, Đavole, opasna“, a on nije mario za to. Razočarao bi me da je bilo drugačije. Svaku reč koju je Mefisto napisao, i sam bih mogao da potpišem. Ovo je đavolski dobar roman o stvaranju novog života, o prelepim ženama, o vremenima koja dolaze. Da nije valjao, ne bi toliko trajao.
Lucifer

Ovi muški mnogo pričaju i mnogo se trude da budu pametni. Ali moja je reč uvek poslednja. Ona sve rešava. Pa nek i sada bude tako. Neka vas moja reč povede ka stranicama knjige. Nećete zažaliti.
Zlatokosa 

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-2386-5

Cena štampanog izdanja: 599.01 RSD

Broj strana: 216

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

vladimir.nord

4

31.10.2022

Roman ljubavi i pobune - koga bi ste podrzali?!

Steta, jedno remek delo iskomadano i preradjeno nalik industrijskom krompir pireu... Svi sastojci su i dalje tu, boja i sustina takodje ali u ustima ostaje bljutav ukus. Davno, jos kada se tek pojavila prva verzija procitao sam je u jednom dahu. Roman ljubavi i pobune. Duhovit ali veoma ozbiljan. Sposoban da navede citaoca da se zapita na ciju bi stranu stao na bojnom polju. Onom ko ne moze pronaci prethodnu verziju, preporucujem da procita ovu "preradjenu". Knjiga vredi i dalje...

1

0