Moja baka vam se izvinjava Fredrik Bakman Drama

Moja baka vam se izvinjava

Fredrik Bakman

Fredrik Bakman Čovek po imenu Uve

5

500.00 RSD

Opis knjige

Od autora bestselera Čovek po imenu Uve.

Elsa ima sedam godina. Njena baka ima sedamdeset sedam godina i malo je luckasta – između ostalog ima običaj da sa balkona gađa pejntbol kuglicama nepoznate ljude. Ona je takođe i Elsina najbolja, i jedina, drugarica. Elsa noću traži utočište u bakinim pričama, u Zemlji skoro budnih i Kraljevini Mijami, gde su svi drugačiji i niko ne mora da bude normalan.

Kada Elsina baka umre i za sobom ostavi niz pisama u kojima se izvinjava ljudima kojima se zamerila, počinje Elsina najveća avantura. Bakina uputstva je vode kroz zgradu ispunjenu pijancima, čudovištima, opasnim psima i starim zakeralima, ali joj otkrivaju i tajnu o bajkama i kraljevstvima iz priča i o baki kojoj nijedna druga nije nalik.

Moja baka vam se izvinjava ispričana je sa istom komičnom preciznošću i toplinom kao i debitantski bestseler Fredrika Bakmana, Čovek po imenu Uve. To je priča o životu i smrti, i jednom od najvažnijih ljudskih prava: pravu na različitost.

„Starmala Elsa će lako naći put do srca čitalaca koji vole eksplozivne likove sa kratkim fitiljem. Bakmanova nežna priča o dirljivom odnosu između bake i unuke predstavlja priznanje neraskidivim porodičnim vezama.“ Booklist

„Elsina priča puna topline, nade, praštanja i prihvatanja različitosti ostaće vam u sećanju dugo pošto okrenete poslednju stranicu.“ Library Journal

Kategorije

Drama Komedije

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-2896-9

Cena štampanog izdanja: 999.00 RSD

Broj strana: 456

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

marija71knezevic6176

5

26.08.2020

Maka

Ako vas smara što ima mnogo bajkovitog, izdržite! Jer priča je prelepa i sve u njoj je povezano baš kako treba.

1

0

User pic

suzikju26702

5

13.06.2021

Bajka koja to nije

Bakman kroz bajkovitu priču o jednom detetu i jednoj neobičnoj baki priča o današnjim ljudima, svetu koji je opterećen nepotrebnim pravilima, ali isprrda toplu ljudsku priču o ljubavi i privrženosti. Galerija likova koji se smenjuju i koji se preklapaju, okolnosti u kojima se susreću i kako komuniciraju, neobično zagledanje u ljudaku dušu, govori nam o divnom i raskošnom talentu autora koji ume da posmatra ljude i svet u kome živi

0

0

User pic

diana.radocaj2271

5

25.03.2021

Preporuka

Knjiga je odlicna, puna emocija. Treba biti strpljiv pri citanju prvih par poglavlja, dok se pohvataju niti koje naizgled nepovezane segmente slazu u jedinstvenu i veoma sadrzajnu pricu.

0

0

User pic

Ljupcho Georgievski Bukac

5

26.11.2020

.

.

0

0

User pic

djerdjovivana

5

13.09.2020

Moja baka vam se izvinjava

Sa lakoćom može svako da isprati priču do samog kraja. Romanom se prožima toplina piše dok opisuje živote i ljude u jednoj stambenoj zajednici, njihov bol, tugu, emotivnost, pokušaj osmogodišnje devojčice i njene bake da pomognu drugima... Modernistički stil pisanja.

0

0

User pic

Marija Mladenović

5

15.08.2020

Recenzija

Bila mi je malo dosadna na početku i baka me je nervirala, pa sam se malo razočarala da knjiga neće da mi se svidi. Međutim, posle nekih 100 strana knjiga je zaista postala zanimljiva i čitanje je išlo brže. Zavolela sam sve likove i bilo mi je mnogo žao što nisam mogla da ih zagrlim. Preporuka.

0

0