Opis knjige

Bestseler New York Timesa


Zamislite da volite nekoga koga nikad ne smete da dodirnete...

„Ova bolest je jebeni zatvor. Želim da te zagrlim.“

Stela je lepa, pametna, odgovorna. Njen život se vrti oko spiskova i poštovanja pravila.

Vil je lep, pametan i neodgovoran. Njegov život se vrti oko buntovništva i prkošenja pravilima.

Ipak, ovo dvoje tinejdžera imaju nešto zajedničko: cističnu fibrozu. Oboje su svesni da su im dani odbrojani i svako se bori protiv toga na svoj način. Stela pokušava da objasni Vilu koliko je važno da se pridržava tretmana i bori za svaki dah. Vil pokušava da objasni Steli da je bolje živeti stvarno makar i nakratko nego životariti godinu-dve duže. Čini se da je kompromis nemoguć s obzirom na njihove različite prirode.

Osećanja koja se rađaju među njima ulivaju nadu. Međutim, Stela i Vil moraju uvek da budu udaljeni bar dva metra zbog opasnosti od unakrsne zaraze, koja bi bila pogubna za oboje. Mogu li da ukradu neizlečivoj bolesti bar pola koraka kad već ne mogu da se drže za ruke ili zagrle, a kamoli poljube?

„Tri koautora stvorila su uverljive tinejdžerske likove s emotivnom zrelošću odraslih, a ipak nisu izgubili ciljnu grupu. PRESUDA: knjiga koju bi sve biblioteke trebalo da imaju.“ School Library Journal

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2019-09-13

ISBN: 978-86-521-3373-4

Cena štampanog izdanja: 699.00 RSD

Broj strana: 272

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

vilijams.vilijams3175

5

22.10.2020

Tužna ali sjajna knjiga.

Možda deluje da je knjiga samo za tinejdžere ali nije,može se čitati u bilo kom dobu. Izuzetno je dirljiva i sa jakom porukom.

0

0

User pic

Marija Mladenović

5

15.08.2020

Recenzija

Istovremeno i tužna i predivna knjiga. Svi likovi su mi postali dragi i nisam želela da završim knjigu. Kraj nije toliko tužan, ali jeste malo. Upozorenje: mnogo ćete plakati. Preporuka i za knjigu i za film.

0

0