Oluja mačeva – deo drugi: Krv i zlato

Džordž R. R. Martin

Džordž R. R. Martin Vatra i krv

5

600.00 RSD

Opis knjige

Krv i zlato, nastavlja tkanje raskošne tapiserije započete u Čeliku i Snegu, povesti koja je bez daha ostavila milione čitalaca širom sveta.

Dok se Rat petorice kraljeva približava krvavom vrhuncu, Džon Snežni i mala družina mladića i bogalja, ostavljeni od svih, spremaju se da sami zaustave divljansku plimu na kapiji Crnog zamka. Rob Stark, Kralj na Severu, kreće u još jedan pohod, da povrati zemlje svog oca. Kraljica Sersei je napokon odigrala završne poteze u igri koja će njenom sinu obezbediti presto, ali njen brat, bezruki vitez, mora da se uhvati u koštac sa neprijateljima strašnijim od svih sa kojima se do sada sukobljavao – demonima svoje prošlosti. A u međuvremenu, zmajevi Deneris Olujrođene, kalisi Dotraka, rastu i jačaju...

Vođen rukom vrhunskog pripovedača, jedinstven po snazi, zamahu i maštovitosti, roman Krv i zlato je do sada najuzbudljiviji deo Pesme leda i vatre remek-dela savremene epske fantastike.

Kategorije

Epska fantastika Film

Više informacija

Godina prvog izdanja:

ISBN: 86-7436-222-2

Cena štampanog izdanja: 1199.00 RSD

Broj strana: 510

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

Valahiru

5

06.09.2021

Oluja mačeva - Krv i zlato

Ovo je ujedno deo gde se mišljenja čitalaca razlikuju najviše. Mnogi utisci su negativni, ali su i mnogi pozitivni. Kome verovati? Mislim da je najbolje da sami proverite. Meni se ova knjiga, kao i prethodne, veoma dopala. U knjizi ne manjka akcije, straha, misterije, prevara, ali i avanture, veselja i ratovanja. Radnja je bolna, jer mnogi likovi umiru, na svirepe ili bezbolnije načine. Toliko je izdaja i spletki, da se svakog časa pitate šta će se desiti sa vašim omiljenim likovima.

0

0