Pitanja i odgovori Vikas Svarup Drama

Pitanja i odgovori

Vikas Svarup

Vikas Svarup Pitanja i odgovori

5

325.00 RSD

Opis knjige

Roman po kome je snimljen MILIONER IZ BLATA, film koji je dobio 8 Oskara 2009.

Dobitnik Exclusive Books 2006 Boeke Prize.

Ram Muhamed Tomas je uhapšen. Zato što je tačno odgovorio na svih dvanaest pitanja u kvizu Ko će osvojiti milijardu? Zato što siroče koje nikada nije pročitalo novine niti išlo u školu ne može znati ime predsednika Amerike, gde se nalaze piramide ili naslove Šekspirovih drama.

Osim ako je varao.

Pošto ga advokat neočekivano izbavlja iz zatvora, Ram gleda snimak svog savršenog televizijskog nastupa i vodi nas na čudesno putovanje kroz svoj život – od dana kada je spasen iz kante za otpadke, preko zaposlenja kod ostarele holivudske zvezde, upoznavanja sa australijskim pukovnikom opsednutim špijunažom, preko karijere preterano maštovitog turističkog vodiča u Tadž Mahalu do zaljubljivanja u mladu prostitutku Nitu. Vođen mudrostima prikupljenim za osamnaest godina svakodnevne borbe za opstanak, Ram pronalazi odgovore ne samo na iz kviza, već i na pitanja o sebi samom i svetu koji ga okružuje.

Istinski topla i humana, radnja Pitanja i odgovora, smeštena u savremenu Indiju, predstavlja izuzetnu mešavinu komičnog i dirljivog. Prikazujući ljudski rod u svoj svojoj bedi i slavi, Vikas Svarup nam daje kaleidoskopsku sliku borbe dobra protiv zla, i onoga što se dešava kada jedan dečak u životu nema drugog izbora – sem da preživi.

Kategorije

Drama Film

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-7436-414-7

Cena štampanog izdanja: 649.00 RSD

Broj strana: 285

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

ignjatovicdarko776300

5

21.12.2020

Pitanja i odgovori

Lepo prikazani zivoti razlicitih likova. Tragedija protkana humorom. Zasluzenih osam oskara. Ali za knjigu. Gledao sa i film, ni blizu dobar kao knjiga.

0

0

User pic

snow__white_books

5

28.10.2020

Poznata kao Milioner iz blata

Priča o siromašnom mladiću iz Indije, bez formalnog obrazovanja, koji uspeva da odgovori tačno na sva pitanja iz popularnog TV kviza i postane milioner. Verujući da je nekako prevario naciju, završava u zatvoru odakle nam priča svoju životnu priču.

0

0