Ples sa zmajevima - deo prvi: Snovi i prah

Džordž R. R. Martin

Džordž R. R. Martin Vatra i krv

4

600.00 RSD

Opis knjige

PETA KNJIGA NAJVEĆE EPSKE SAGE SAVREMENE FANTASTIKE.

Budućnost Sedam kraljevstava visi o koncu. Na istoku Deneris, poslednji izdanak kuće Targarjena, čiji su zmajevi sada već izrasli u strašne zveri, vlada kao kraljica grada podignutog na prahu i smrti, opkoljena neprijateljima.

Pošto se napokon pročulo gde je ona, mnogi traže Deneris i njene zmajeve. Među njima je kepec Tirion Lanister, koji je pobegao iz Kraljeve luke ucenjene glave, osuđen na smrt zbog ubistva svog sestrića kralja Džofrija, posle čega je ubio i svog omraženog oca lorda Tivina.

Na severu se pruža veliki Zid od leda i kamena – prepreka snažna tek koliko ljudi koji ga brane. Kopile lorda Edarda Starka, Džon Snežni, izabran je za 998. lorda zapovednika Noćne straže, ali on ima neprijatelje i u samoj Straži i s one strane Zida, gde se okupljaju sile neizrecivog užasa.

Na sve strane ponovo izbijaju ogorčeni sukobi, a u njih su upleteni brojni, nezaboravni i neodoljivi likovi, od odmetnika do sveštenika, od vojnika do volšebnika, od plemića do robova. Plime sudbine neumitno vode ka najvećem plesu do sada...

Kategorije

Epska fantastika Film

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2012-03-02

ISBN: 978-86-521-0913-5

Cena štampanog izdanja: 1199.00 RSD

Broj strana: 440

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

Valahiru

4

06.09.2021

Ples sa zmajevima - Snovi i prah

I dok smo u Gozbi za vrane pratili dešavanja u Kraljevoj luci i oko nje, u Dorni i na Gvozdenim ostrvima, Ples sa zmajevima nas vodi na Zid, u Pentos i Zaliv trgovaca robovima. Biću iskren, ova mi se knjiga manje dopala od Gozbe za vrane. Razlog je prilično jednostavan. Uprkos tome što Martin sjajno piše, meni su problem bili uglovi pripovedanja. Više mi se dopadaju dešavanja iz Kraljeve luke, u odnosu na Sever i Zid.

0

0