Poleti već jednom! Etgar Keret Priče

Poleti već jednom!

Etgar Keret

Etgar Keret Sedam dobrih godina

5

299.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

„Nova, subverzivna, urnebesna zbirka genijalnog majstora kratke forme.“
– New York Times

Niko nije poput Etgara Kereta. Njegove priče događaju se na raskršću fantastičnog, upečatljivog i urnebesnog. S njim nikad ne stižete na očekivano mesto. Uvek će vas iznenaditi, zabaviti i okrenuti naglavačke.

Pred nama su nove dvadeset dve priče. U Polarnom gušteru dečak nam pripoveda kako to izgleda biti vojnik od četrnaest godina u postapokaliptičnom svetu u kojem vojnici omladinci vode večni rat zarad kolektivne nagrade. Otac će pokušati da zaštiti sina od neizbežnog u priči Poleti već jednom! Za jedan gram nam predstavlja mladića koji samo želi da nabavi džoint ne bi li zadivio devojku, a završi slomljenog srca u lavirintu haosa. A dragulj ove zbirke je Pinapple Crush, u kojem će se dvoje ljudi jedne večeri na plaži prepoznati kao srodne duše da bi se ispostavilo da se uopšte nisu razumeli.

Naša nesposobnost da komuniciramo, slepilo za svet koji nas okružuje i međusobno nerazumevanje povezuju sve ove priče u jedinstvenu celinu. Ipak, kroz svoju duboku ljubav prema čovečanstvu i našem nesrećnom postojanju, Keret na ovim stranicama rasplamsava plamen nade u to da nam ipak ima spasa.

„Keretove priče sačinjene su od ljubavi, mudrosti, elokvencije i transcendencije jer je sam Etgar riznica vrlina. Zahvaljujući njemu i njegovim pričama ovaj svet je bolji.“
– Džordž Sonders

„Pametno, drugačije, zadivljujuće. Ako se još niste upoznali sa Keretovim pričama, ne propustite ovu priliku.“
– Booklist

„Britka satira vrhunskog stila.“
– BBC

Kategorije

Priče

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2021-04-28

ISBN: 978-86-521-4147-0

Cena štampanog izdanja: 599.00 RSD

Broj strana: 200

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

Marko

5

12.05.2021

Sjajne kratke priče

Od prve priče je vidljivo da je u pitanju majstor ove forme. Različite teme, čak i žanrovi ali sve vešto upakovano, lepo napisano i prosto tera na čitanje sledeće priče. Topla preporuka.

3

0

User pic

sanjastanojlovic562868

5

28.09.2022

poleti već jednom

odlične kratke priče,preporuka

0

0

User pic

vsnradivojevic5102

5

04.07.2021

5+

Ne sećam se da mi se dogodilo da čitam zbirku priča i da mi se svaka dopadne. I to je ok. Ali u ovoj Keretovoj zbirci je SVAKA priča fenomenalna. ♡

0

0