Prva noć

Mark Levi

Mark Levi Gde si

5

449.50 RSD

Opis knjige

Fantastičan nastavak epopeje započete u Prvom danu.

Najpopularniji savremeni francuski pisac.

Postoji legenda koja kaže da dete u majčinoj utrobi zna sve o tajni stvaranja, od nastanka sveta do kraja vremena. Kad se rodi, glasnik prođe iznad njegove kolevke i stavi mu prst na usta kako nikada ne bi otkrilo poverenu tajnu, tajnu života. Taj prst koji zauvek briše detetovo sećanje ostavlja znak. Svi imaju taj znak iznad gornje usne, osim mene. Na dan kada sam rođen, glasnik je zaboravio da me poseti i ja se svega sećam...

Naša sudbina je zapisana u zvezdama... Adrijan svake noći pretražuje nebo u potrazi za odgovorima na pitanja koja ga proganjaju. Ipak, najviše ga muči pitanje šta je bilo sa Kirom, mladom ženom koja je osvojila njegovo srce. Njih dvoje su zajedno proputovali svet u potrazi za drevnim predmetom koji reflektuje zvezdano nebo onako kako je izgledalo pre četiri stotine miliona godina. To je dragocen, ali i veoma opasan predmet, jer otkriva istinu koju bi neki želeli da zataškaju.

Kada do njega stigne fotografija koja budi nadu da je Kira preživela saobraćajnu nesreću, Adrijan bez oklevanja kreće ka beskrajnim prostranstvima u podnožju Himalaja, rešen da je pronađe i vrati u Evropu. Ali to je tek početak pustolovine koja će Kiri i Adrijanu omogućiti da odgonetnu tajnu nastanka čovečanstva.

Prva noć je neverovatno i uzbudljivo putovanje zahvaljujući kojem ćemo preći preko granica ljudskog znanja i otkriti... da je ljubav najveća i najopasnija pustolovina. Vodeći svoje junake od etiopskih visoravni do zaleđenih prostranstava na severnom Uralu, Mark Levi ovim romanom završava fantastičnu epopeju započetu u Prvom danu.

„Drugi deo Levijevog bestselera vodi nas kroz uzbudljivu avanturu započetu Prvim danom. Akcija koja čitaoca ostavlja bez daha jer ljubav je najveća avantura...“ Le Parisien

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2011-11-08

ISBN: 978-86-521-0823-7

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 408

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

branka.ikodinovic9397

5

30.06.2022

Prvi dan i Prva noc

Ni jednu knjigu nisam procitala za nedelju dana. Knjige Prvi dan i Prva noc sam procitala, tj. da napisem kako mi prepravlja racunar: progutala. I u pravu je. U obe knjige iz stanice u stranicu letite s kraja na kraj sveta, zadrzavate dah, otkrivate i na kraju vam bude zao sto se avantura tako brzo zavrsila. Zao mi je sto ove knjige postoje samo u elektronskom izdanju. Mogla bih citati jos bezbroj puta.

0

0