Rekvijem za snove Hjubert Selbi Drama

Rekvijem za snove

Hjubert Selbi

Hjubert Selbi Rekvijem za snove

2.5

499.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

„Jedan od najvećih američkih romana XX veka.“ Nation

Kultna knjiga po kojoj je snimljen istoimeni film

Na Koni Ajlendu u Bruklinu usamljena udovica Sara Goldfarb želi po svaku cenu da smrša i učestvuje u omiljenom televizijskom kvizu. U svojoj opsesivnoj želji postaje zavisna od tableta za mršavljenje, dok njen sin narkoman Hari sa svojom devojkom Marion i najboljim prijateljem Tajronom pravi plan za brzu zaradu tako što će pribaviti pola kilograma čistog heroina. Opčinjeni bleštavom vizijom svoje budućnosti, Selbijevi junaci zavaravaju sebe da su neočekivane prepreke na njihovom putu samo privremene. Čak i kada njihovi životi počnu da se urušavaju, oni će se čvrsto držati svojih sumanutih ideja dok ne potonu u vrtlog droga i zavisnosti, odbijajući da vide da su se njihovi snovi pretvorili u najgore košmare.

„Selbi se zavlači pod kožu i u glave ubogih stanovnika gradova i prenosi nam paklene monologe tragičnih zabluda, kratkotrajnih ekstaza i opsesivnih besova koji se sukobljavaju i previru na svakoj stranici.“ Iz predgovora Ričarda Prajsa

Kategorije

Drama Film

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-04-30

ISBN: 978-86-521-3689-6

Cena štampanog izdanja: 999.00 RSD

Broj strana: 300

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari

User pic

sv

1

24.04.2022

uh

Ne ide.

0

0

User pic

vsnradivojevic5102

4

21.01.2021

Rekvijem za snove

Kultni roman američke književnosti, po kojem je snimljen i (višestruko nagrađivan) film. Teška i mučna priča o zavisnosti i samozavaravanju. Preporuka.

0

0