Rusalkin poljubac Kejt Kvin Istorijski Trileri Istorijski triler

Rusalkin poljubac

0

799.50 RSD

Opis knjige

Od autorke romana Alisina mreža.

Snažna i emotivna priča o grabljivcu i lovini, zločinu i iskupljenju, i nepobitnoj moći istine.

Smela i neustrašiva, Nina Markova je oduvek želelaa da leti. Kada nacisti napadnu Sovjetski Savez, ona se pridružuje legendarnom puku noćnih bombardera čiji su piloti bili isključivo žene. Nazvane Noćne veštice, one nemilosrdno uništavaju neprijatelja. Kada se bude našla iza neprijateljskih linija, Nina postaje plen smrtonosne nacističke ubice poznate kao Lovkinja.

Preobražen užasima kojima je svedočio na poprištima Drugog svetskog rata britanski ratni dopisnik Ijan Grejem postaje lovac na naciste. Ipak, jedna meta mu izmiče – Lovkinja. Da bi je pronašao udružuje snage sa jedinim svedokom Lovkinjinih zločina: drskom, samouverenom Ninom. Ali zajednička tajna mogla bi ugroziti njihovu misiju.

Odrasla u posleratnom Bostonu, sedamnaestogodišnja Džordan Mekbrajd je odlučna da postane fotografkinja. Njen otac, udovac to ne odobrava, ali podršku joj, neočekivano, daje očeva nova žena. Mađutim, postoji nešto zabrinjavajuće u vezi sa tom tihom nemačkom udovicom. Džordan počinje da istražuje prošlost svoje maćehe i otkriva tajnu koja bi mogla ugroziti sve do kojih joj je stalo.

„Impresivan istorijski roman protkan aluzijama iz ruskog folklora i sočno duhovitim dijalozima. Autorka znalački izbegava prikazuje tri nepredvidljive ljubavne priče, napeti pohod za pravdom i čovekovu hrabrost u suočavanju sa najvećim strahovima.“
– Booklist

„Priča o Nini zasnovana je na dobro istraženom materijalu, što ovu junakinju čini žestoka aliranjivom prethodnicom Lizbet Salander. Jezik Kejt Kvin dočarava istorijski period, a njeni likovi su dobro književno društvo.“
– Kirkus Reviews

Kategorije

Istorijski Trileri

Više informacija

Godina prvog izdanja:

ISBN: 978-86-521-4352-8

Cena štampanog izdanja: 1599.00 RSD

Broj strana: 290

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari