Sudar kraljeva

Džordž R. R. Martin

Džordž R. R. Martin Vatra i krv

5

700.00 RSD

Opis knjige

U drugom delu Pesme leda i vatre, Džordž R. R. Martin stvorio je delo neprevaziđenog zamaha, snage i mašte. Sudar kraljeva vodi nas u svet spletki i sjaja, čudesa i bitaka,potpuno drugačiji od svega što ste do sada iskusili.

Kometa boje krvi i plamena plovi preko neba. A od drevnog zamka na Zmajkamenu do ledenih pustoši Zimovrela, kraljevstvo vri. Šest pretendenata želi vlast nad podeljenom zemljom i gvozdeni presto Sedam kraljevstava, ne prežući ni od čega – od bitaka do bratoubistva, od intriga do izdaja. Ovo je priča u kojoj brat kuje zavere protiv brata, a mrtvi se dižu i hodaju po noći. Princeza je prerušena u dečaka beskućnika; vitez uma sprema se da otruje strašnu čarobnicu; a divlji ljudi spuštaju se sa Mesečevih planina i pale sve pred sobom. Dok se tajne otkrivaju i čarolije tkaju a epske bitke smenjuju sa dvorskim spletkama, pobeda može pripasti onima koji imaju najhladniji čelik... i najhladnija srca. Jer kada se kraljevi sudare, čitavo kraljevstvo drhti.

„Martin ispunjava sva obećanja data u prvom delu, i nastavlja da stvara jedan od najboljih fantastičnih epova ikada napisanih.“ Denver post

Kategorije

Epska fantastika Film

Više informacija

Godina prvog izdanja:

ISBN:

Cena štampanog izdanja: 1399.00 RSD

Broj strana: 750

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

Valahiru

5

06.09.2021

Sudar kraljeva

Sudar kraljeva mi se dopao više nego prvi deo. Pun je akcije, zbog ratova koji se vode. Martin nas uvodi u svet spletki, izdaje i epskih borbi. Knjiga je obimna, ali meni do kraja nije dosadila. U ovom delu saznajemo dosta bitnih detalja, medju kojima su i neke od starih tajni, ali i ranijih izdaja i spletki. Puno je iznenadnih obrta i scena koje vas ostave u neverici. Sa druge strane, primećujem razlike serije u odnosu na knjigu. Tek je druga knjiga, a serija već ide nekim svojim tokom.

0

0