Tajna Domeniko Starnone Drama
Domeniko Starnone Pertle

3.5

299.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Pjetro je u burnoj vezi sa Terezom. Posle još jedne od brojnih svađa, njoj sine ideja: ispričaj mi nešto što nikad nikome nisi rekao, ispričaj mi ono čega se najviše stidiš i ja ću uraditi to isto. Tako ćemo zauvek ostati povezani.

Ubrzo će se, naravno, rastati. Posle godina provedenih sa samosvesnom i bučnom ženom koja ga je zamorila, a ipak željan da se neprestano dokazuje, Pjetro će se, čim sretne Nadiju, zaljubiti u njenu stidljivost i krotkost. Nekoliko dana pre njihovog venčanja, Tereza se, međutim, ponovo pojavljuje. A sa njom i senka onoga što su jedno drugom rekli u poverenju.

Od tog dana Pjetra će stalno proganjati jednom poverena tajna: njegov miran život počiva na nemirnoj savesti i on to neće nikada moći da zaboravi. Između ostalog i zato što se Tereza uvek pojavljuje u prelomnim trenucima njegovog života. Ili možda on nju uporno traži?

Tajna je još jedan dokaz jezičkog, stilskog i kreativnog majstorstva Domenika Starnonea, koji u središte svog pripovedanja stavlja ljubav. Prepoznaćete se u glavnom junaku zato što Pjetro postoji u svakome od nas kad volimo, kad se predajemo drugom i prepuštamo ljubavi.“ Social Up Magazine

„Sa pogledom koji je u isti mah saučesnički i objektivan i sa britkom lakoćom kakvu poseduju samo najbolji pripovedači, Starnone nam govori o čoveku koji ne uspeva da se izbori ni sa samim sobom ni sa svojim ambicijama. Pritom nam zapravo priča o nama, o tome koliko je trusan teren na kojem smo izgradili svoj identitet.“ www.qlibri.it

Kategorije

Drama

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2020-06-10

ISBN: 978-86-521-3774-9

Cena štampanog izdanja: 599.00 RSD

Broj strana: 168

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

svetlana.jelic0113318

5

19.09.2021

besmislena tajna za ceo život#

Domeniko Starnone je moj novi omiljeni pisac, možda baš zbog ove knjige pune protivrečnosti, u kojoj u jednom trenutku kaže:"... saosećajnost...eliksir protiv surovosti sveta...", a u drugom: "... Ne postajemo bolji zbog pedagogije ljubavi, nego zbog pedagogije straha..." Ja, i dalje, ipak, pokušavam da verujem u saosećajnost i ljubav...

0

0

User pic

AnnaHermann

5

22.10.2020

Svi mi imamo tajne, koja je vaša?

Interesantna knjiga koja će vas sigurno terati da je pročitate u jednom dahu. Kao što su me Pertle vrlo prijatno iznenadile, autor me nije razočarao ni ovom knjigom.

0

0

User pic

vsnradivojevic5102

2

27.08.2020

Bledunjavo

Prvi deo knjige je obećavao zanimljivo štivo, međutim kako je priča odmicala, tako se rasplinula ni u šta.

0

0

User pic

jelena.brankovic89167

1

24.08.2020

Tajna

Brzo se čita i kao da je brzo i napisana. Prvo poglavlje mi je obećavalo ali kad sam pročitala do kraja, razočarenje je jedina emocija. Kraj je baš loš.

0

0

User pic

realisticnog_li_sanjara

5

17.08.2020

Tajna

Zanimljiv je Starnone. Te životne teme postaju mu zaštitni znak.

0

0