Tatarska pustinja Dino Bucati Drama

Tatarska pustinja

Dino Bucati

Dino Bucati Prodavnica tajni

5

400.00 RSD

Opis knjige

„Čudesna i opčinjavajuća knjiga, ekscentrični klasik.“ Dž. M. Kuci

„Postoje imena koja buduće generacije neće dopustiti da se zaborave. Jedno od njih je zasigurno – Dino Bucati.“ Borhes

Vreme je jednako prolazilo u svom nepomičnom ritmu, isto za sve ljude, ni sporije za one koji su srećni, ni brže za nesrećne.

Posle turobnih godina provedenih na Vojnoj akademiji, poručnik Drogo konačno kreće na svoj prvi zadatak, u mračnu i tihu Tvrđavu Bastijani. Iza zidina tvrđave leži kamenje i suva zemlja: Tatarska pustinja. Koja je svrha ovog vojnog garnizona na mrtvoj granici? Hoće li Tatari ikada krenuti u napad na tvrđavu? S vremenom Drogo se miri s beskrajnim, zaludnim i mučnim iščekivanjem. Ali ništa se ne događa, nada slabi, na horizontu ničeg novog. Iz dana u dan, koji su svi nalik jednan drugom, Drogo postepeno shvata strašnu istinu o Tvrđavi Bastijani…

Napisana 1938, kada je svet iščekivao rat, Tatarska pustinja je provokativna i zastrašujuća pripovest o nadi, čežnji i katkad užasnim posledicama naših snova i želja.

„Predivan roman koji blista poput fatamorgane stavljajući u oštar fokus uspon i pad naših ambicija i nemilosrdnu eroziju vremena. To je priča o Đovaniju Drogu – ipak, koliko nas će se prepoznati u njemu!“ Jan Martel

Tatarska pustinja je bez sumnje remek-delo, uzvišena knjiga, a Bucati majstor pisane reči.“ Sunday Times

Kategorije

Drama

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2019-11-29

ISBN: 978-86-521-3487-8

Cena štampanog izdanja: 799.00 RSD

Broj strana: 280

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

vilijams.vilijams3175

5

22.10.2020

Odlična knjiga! Dino Bucati postaje jedan od mojih omiljenih pisaca.

Priča u kojoj ne mogu sa sigurnošću reći da li je glavni lik Djovani Drogo, mladi potporučnik, ili je to Tvrdjava Bastijani. Ovaj roman velike književne vrednosti, mnogo je više od ispričane priče. Čuveni izraz da je život ono što nam se dešava dok mi čekamo da se desi nešto drugo, u ovom romanu dobija svoju potvrdu. Uživaćete!

0

0

User pic

danijelassavic9669

5

16.08.2020

Tatarska pustinja

/

0

0