U potrazi za Napoleonom

Margaret Rodenberg

0

649.50 RSD

Opis knjige

„Novim, romantičnim pristupom razotkrivanju Napoleona autorka nam otkriva sva njegova lica: oca, ljubavnika, prijatelja, ratnika.“
– The Literary Hill

Nakon što ode u izgnanstvo na malo ostrvo Sveta Jelena u udaljenom južnom Atlantiku, poraženi car Napoleon i njegova ljubavnica, Albin de Montolon, planiraju da pobegnu i spasu svog malog sina. Udružujući porobljene Afrikance, britanske simpatizere, jevrejskog trgovca, korzikanskog odmetnika i francuske sledbenike, oni se suprotstavljaju izdaji u sopstvenim redovima, ponekad suptilnim, ponekad smelim, ali uvek očajničkim akcijama.

Usred strasti i intriga, Napoleon završava roman Klison koji je počeo da piše kao mladić. Delo prerasta u poruku sinu kojeg su mu neprijatelji uzeli, ali kako da je prenese dečaku?

U teškim okolnostima Napoleon i Albin se udaljavaju, a želju za pomirenjem ugrožavaju njihove ambicije i Albinin muž. Da bi uspeo, Napoleon mora da nauči kome da veruje. Da bi preživela, Albin mora da odluči koga da izda.

Ovaj elegantni i uverljivo prikazani roman iz pera vrhunskog pripovedača pesničke duše svakako spada u sam vrh istorijske fikcije. Divna knjiga, puna novih saznanja.

„Složeno izatkana tapiserija oživljava poslednje Napoleonove godine, bremenite intrigama i tugom zbog gubitaka. Svaka čast Rodenbergovoj na spisateljskom daru i temeljno obavljenom istraživanju.“
– Kirkus Reviews

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2022-10-20

ISBN: 978-86-521-4676-5

Cena štampanog izdanja: 1299.00 RSD

Broj strana: 408

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari