Vaše kompetentno dete Jesper Jul Edukativni

Vaše kompetentno dete

Jesper Jul

Jesper Jul Vaše kompetentno dete

5

450.00 RSD

Opis knjige

Bestseler preveden u 30 zemalja.

Nov, revolucionaran pogled na uspešno vaspitavanje i podizanje dece.

Na osnovu svog revolucionarnog pristupa da su reakcije naše dece uvek kompetentne, smislene i izražajne i da je vaspitavanje u tradicionalnom smislu neprimereno današnjim uslovima, Jesper Jul u knjizi Vaše kompetentno dete osmislio je nov sistem vrednosti za savremene porodice. Osnova ovog sistema ne zasniva se na autoritarnoj primeni sile niti na tiraniji demokratske jednakosti, već na jednakim vrednostima i reciprocitetu između dece i odraslih. Poruka je jednostavna: deca su jedinstvena i trebalo bi se odnositi prema njima sa istim poštovanjem i taktom kao i prema odraslima koje volimo.

Jesper Jul je porodični terapeut, predavač, autor i predagog koji ima centre za podršku u 15 zemalja širom sveta, a njegovi naslovi objavljeni su u više od 30 zemalja. U poslednje dve decenije formulisao je nov prilaz vaspitavanju, razvoju i socijalizaciji dece. Zamisao mu je da inspiriše i podrži roditelje i profesionalce kako bi deca mogla da odrastu mentalno i socijalno zdrava, što čini pružajući efikasnu i primenljivu alternativu nasilnim i uvredljivim metodama vaspitanja kojima su deca često izložena.

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-2613-2

Cena štampanog izdanja: 899.00 RSD

Broj strana: 273

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

dbozic056758

5

24.09.2020

I za one koji jos ne razmisljaju o roditeljstvu

Knjiga puna prakticnih primera o vaspitanju dece daje korisne savete i uopsteno znanje koje je potrebno svakom coveku. Svaka preporuka za ovu knjigu.

0

0