Opis knjige

Autor bestselera Nikom ni reči i Nedostaješ mi.

KO IZGUBI, UMIRE.

Pre više od dvadeset godina, naslednica Patriša Lokvud oteta je tokom pljačke njenog porodičnog imanja, a zatim mesecima držana zaključana u zabačenoj kolibi. Patriša je umakla, ali umakli su i njeni tamničari – a predmeti ukradeni u pljački nikada nisu pronađeni.

Do sada. Na Aper Vest sajdu, u stanu na vrhu zgrade pronađeno je telo muškarca zajedno sa dva bitna predmeta: ukradenom Vermerovom slikom i kožnim koferom sa inicijalima VHL3. Prvi put posle više godina nadležni organi imaju trag – ne samo u vezi s Patrišinom otmicom već i sa još jednim nerešenim starim slučajem Ef-Bi-Aja – jer ih i kofer i slika upućuju na jednog čoveka.

Vindzor Horn Lokvud III – ili Vin, kako ga malobrojni prijatelji zovu – ne zna kako su njegov kofer i slika ukradena njegovoj porodici završili kod jednog mrtvaca. Ali to počinje da ga zanima, pogotovo kada mu Ef-Bi-Aj kaže da je čovek koji je oteo njegovu sestru od strica stajao iza čina domaćeg terorizma – i da su zaverenici možda još na slobodi. Dva slučaja zbunjuju Ef-Bi-Aj već decenijama, ali Vin ima tri stvari koje Ef-Bi-Aj nema: ličnu povezanost sa slučajem, besramno bogatstvo i jedinstveno shvatanje pravde.

„Uzbudljiv triler o čoveku koga potreba da pravdu uzme u svoje ruke vodi na opasan put.“
– Popsugar

„Čini se da Koben sa posebnim uživanjem stvara misteriozne autsajdere poput Vina. U dočaravanju tih likova njegov talenat, veština i majstorstvo u građenju napete priče dolaze najviše do izražaja.“
– Times

Kategorije

Trileri

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2021-09-11

ISBN: 978-86-521-4187-6

Cena štampanog izdanja: 1099.00 RSD

Broj strana: 352

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

sukajelena

4

26.12.2021

Interesantno

Stil pisanja mi se nije dopao, na momente preopširno

0

0

User pic

lenkastanojlovic263945

4

21.10.2021

vin

Vin mi je jedna od boljih knjiga Harlana Kobena.

0

0

User pic

ignjatovicdarko776300

4

18.10.2021

win

Da li je pobednik? Ovom pricom vraca se stari Harlan. Vraca se na svoje pocetke, kad je bio najjaci. Nedostaje vrlo malo za petu zvezdu. Mozda ce to doneti sledeca knjiga

0

0