Zavet vode

Ejbraham Vergeze

Ejbraham Vergeze Kapija suza

0

849.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

Od autor bestselera Kapija suza.

Bestseler New York Timesa.

Zadivljujuća, maestralna, epska priča o ljubavi, veri i potrazi za odgonetkom jedne neobične tajne.

U Kerali, na malabarskoj obali Južne Indije živi porodica koja pati od posebne boljke: u svakom naraštaju bar se jedna osoba udavi – a voda je svuda oko njih.

Na smeni stoleća, dvanaestogodišnju devojčicu iz stare hrišćanske zajednice u Kerali, koja oplakuje očevu smrt, šalju čamcem u drugo mesto da se uda za četrdesetogodišnjeg muškarca kog nikad nije videla. Od tog nezaboravnog početka, mlada devojka – i budući matrijarh, poznata kao Velika Amači – biće svedok nezamislivih promena u toku svog neobičnog života, ispunjenog radošću i trijumfom, kao i teškoćama i gubitkom, u kojem su postojane jedino njena vera i ljubav.

Prateći tri generacije Amačine porodice, od 1900. do 1977. godine Zavet vode oživljava slike drevne Indije, i podseća nas na neverovatan napredak medicine i ljudskog znanja, opominjući nas da su prethodne generacije morale prebroditi velike teškoće da bi današnji svet bio lišen nedaća. Ovo je jedan od najizuzetnijih romana objavljenih proteklih nekoliko godina.

„Raskošna priča koja će vam ispuniti srce. Što dublje čitaoci tonu u ovaj roman, iz njega izvire sve više moći. Veličanstveno delo.“
– Washington Post

„Jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala u čitavom svom životu. Epska. Od onih što vas prenose u druge svetove… Bilo je nemoguće pustiti je iz ruku!“
– Opra Vinfri

„Monumetalna priča o ljubavi.“
– Poets & Writers

Kategorije

Drama Ljubavni

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-10-25

ISBN: 978-86-521-5042-7

Cena štampanog izdanja: 1699.00 RSD

Broj strana: 800

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari