Čudotvorni nož Filip Pulman Fantastika

Čudotvorni nož

Filip Pulman

Filip Pulman Severna svetlost

5

399.50 RSD

Opis knjige

Drugi deo trilogije Njegova mračna tkanja.

U najužem izboru za Karnegijevu nagradu.

„Pravo remek-delo inteligentnog, maštovitog pripovedanja.“ Mail on Sunday

Vil ima dvanaest godina i upravo je ubio čoveka. Sada je ostao sam, u bekstvu je i odlučan da sazna istinu o nestanku svog oca.

A onda kroz prolaz u vazduhu zakoračuje u drugi svet, gde pronalazi saputnika – neobičnu, divlju devojčicu koja se zove Lajra. Kao i Vil, i ona ima zadatak koji mora da izvrši po svaku cenu.

Ali svet Ćitagace je neobičan i negostoljubiv. Smrtonosne spektre koje jedu duše haraju njegovim ulicama, dok se u visini, na nebu, čuje lepet krila udaljenih anđela. A u tajanstvenoj Anđeoskoj kuli krije se najvažnija tajna Ćitagace – predmet za koji bi ljudi sa mnogih svetova bili spremni da ubiju da bi ga se dočepali...

„Vanserijski... sve što vam preostaje jeste da nastavite da čitate u nadi da se nikada neće završiti.“ Scotsman

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-3108-2

Cena štampanog izdanja: 799.00 RSD

Broj strana: 328

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

Valahiru

5

06.09.2021

Čudotvorni nož

Prvo što primećujem je da se Pulman popravio. U ovoj knjizi mi dosta bolje drži pažnju. Uprkos tome što je knjiga pre svega namenjena za mladje čitaoce, moram priznati da je pisana dosta zrelije od prvog dela. Kao i u prvoj knjizi, Pulman i ovde upliće mnoge naučne pojmove, ali i pojedine verske motive. Radnja se odigrava uporedo u više svetova. Najviše u našem svetu i svetu Ćitagace, dok je Lajrin London skoro skroz zapostavljen. Od mene velika preporuka za ovu knjigu.

1

0