Prva knjiga praha – Divlja lepotica Filip Pulman Fantastika

Prva knjiga praha – Divlja lepotica

Filip Pulman

Filip Pulman Severna svetlost

5

550.00 RSD

Opis knjige

Dobitnik Britanske nagrade za književnost.

„Čista radost... velikodušno, zastrašujuće, mudro i domišljato.“ Scotsman

Vratite se u svet Severne svetlosti, saznajte više o Lajrinom poreklu, upoznajte novog junaka koji igra ključnu ulogu u Lajrinom spasavanju i otkrijte nešto više o neuhvatljivoj materiji poznatoj kao Prah.

Malkom Polsted je dečak koji zapaža sve, ali sam je gotovo neprimetan. Zbog toga je možda neizbežno da postane špijun...

Njegovi roditelji vode krčmu nazvanu Pastrmka na obali reke Temze, kroz čija vrata prolazi čitav Oksford. Malkom i njegov daimon Asta često čuju vesti i glasine, pa i povremene skandale, ali tokom neprekidne zimske kiše Malkom saznaje za nešto novo: za zaveru.

Malkom pronalazi tajnu poruku s pitanjima o opasnoj materiji zvanoj Prah – a špijunka kojoj je poruka bila namenjena pronalazi njega.

Ona ga moli da drži oči otvorene i Malkom svuda počinje da viđa sumnjive osobe: lorda Asrijela, istraživača koji je očigledno u bekstvu, agente Magisterijuma, Cingarina po imenu Koram koji mu donosi upozorenja i prelepu ženu čiji je daimon zli majmun. Svi oni ga pitaju jedno isto: za devojčicu, za bebu po imenu Lajra.

Čini se da Lajra poput magneta privlači čudne ljude. Ali Malkom pristaje da se suoči sa svim opasnostima ne bi li je bezbedno sproveo kroz oluju.

„Obožavaoci Njegovih mračnih tkanja s radošću će se vratiti u dobro poznati svet, dok nove čitaoce čeka zadovoljstvo polaska na putovanje kroz ovaj neodoljivi kosmos na samom početku priče o Lajri.“ Independent

„Bogata, maštovita i živopisno ispripovedana povest o odrastanju.“ The Sunday Times

Kategorije

Fantastika Tinejdž

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2000-01-01

ISBN: 978-86-521-3125-9

Cena štampanog izdanja: 1099.00 RSD

Broj strana: 456

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari

User pic

Valahiru

5

12.09.2021

Knjiga praha - Divlja lepotica

Neprocenjiv je osećaj kada od početka uživate u nekoj knjizi. Kada vas knjiga "grli" i kada vi grlite svaku rečenicu napisanu na njenim stranicama. Ovo je upravo takva knjiga. Filip Pulman nam se vraća sa svetom Ćitagace, svetu o kom smo čitali u trilogiji Njegova mračna tkanja. Koračao sam tim magičnim Londonom, plovio Temzom u čamcu "Divlja lepotica", dok sam oko sebe posmatrao čuvene koledže. Posmatrao sam velike ćubaste gnjurce ševaru i spazio čoveka koji se čudno ponašao pod jednim hrastom.

0

0