Da li i kod tebe pljušti?

Sonja Ćirić

0

299.50 RSD

Ova knjiga je dostupna u okviru EDEN Premium paketa

Opis knjige

Jedan telefonski razgovor
Mnoštvo razotkrivenih tajni


Prošlo je 28 godina otkako su se poslednji put čuli nekada nabolji prijatelji Vojin Ikonić i Maja Bojanić. Vojin se u odsudnom istorijskom trenutku preselio u Sloveniju i radi kao dokumentarista u slovenačkoj vojsci. Maja je književnica i ambiciozna novinarka beogradskog nedeljnika.

Njihov telefonski razgovor naći će se u vidu transkripta u rukama ispektora srpske policije, a zatim će ga pročitati i njegove kolege iz Slovenije. Obe strane znaju da Maja već izvesno vreme istražuje o srpsko-slovenačkom projektu koji je uticao na izbijanje rata u Jugoslaviji. Vojin je Maji neophodan da dođe do podataka o jezivom zamešateljstvu koje je bilo strogo čuvana tajna jer mu je namena bila da se preko medija utiče na mišljenje Jugoslovena o Jugoslaviji, da se razbiju ideje o jednakosti među narodima i tako se izazove krvavi sukob među njima.

Razgovor dvoje otuđenih drugova doneće brojna (ne)prijatna otkrića i odgonetnuti mnoge tajne koje ni jednoj ni drugoj državi nisu u interesu da dospeju u javnost.

„Roman Sonje Ćirić priča je o svima nama čiji su životi zauvijek promijenjeni raspadom Jugoslavije. Točnije, o onim telefonskim razgovorima koje nismo obavili iako smo imali i broj i znali koga moramo nazvati. Zato se sada moramo opravdati i pred sobom i pred svojom djecom.“
– Filip Švarm, glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vreme

Kategorije

Domaći pisci Trileri

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-11-22

ISBN: 978-86-521-4797-7

Cena štampanog izdanja: 599.00 RSD

Broj strana: 152

Izdavač: Laguna

Ocene i komentari