Devojka koja je došla kući

Hejzel Gejnor

0

549.50 RSD

Ova knjiga je dostupna samo u okviru Classic EDEN paketa.

Opis knjige

Roman o Titaniku

Bestseler New York Timesa

„Fenomenalna knjiga koja se mora pročitati!“
– examiner.com

Ovo je potresna priča, inspirisana doživljajima irskih migranata sa Titanika.

Irska, 1912. Četrnaest stanovnika malog irskog sela otisnulo se Titanikom u Ameriku s nadom da će tamo pronaći bolji život. Za sedamnaestogodišnju Megi Marfi, ovo putovanje obećava svetliju budućnost na nepoznatom novom mestu, ali je njeno srce ostalo u Irskoj sa Šejmusom, mladićem koga je ostavila. Megi će preživeti tragičan brodolom, a kada se probudi u njujorškoj bolnici, zaklinje se da nikada neće progovoriti o teroru i panici te strašne noći.

Čikago, 1982. Nakon smrti svog oca, Grejs Batler se nalazi na životnoj prekretnici. Kada njena prabaka Megi podeli sa njom bolnu tajnu o Titaniku koju je skrivala skoro ceo život, to otkriće daje Grejs novi pravac i vodi nju i Megi do neočekivanih ponovnih susreta sa onima za koje su mislile da su davno izgubljeni.

Besprekorna mešavina činjenica i fikcije koja istražuje uticaj tragedije i njene trajne posledice na preživele i njihove potomke.

„Čak i najstrasniji poznavaoci priče o Titaniku sigurno će pronaći nešto novo u ovoj dobro istraženoj priči punoj finih detalja.“
– Booklist

„Hejzel Gejnor mudro izbegava uobičajene prikaze čuvenog brodoloma, predočavajući nam sećanja običnih putnika i ljudi koji sa strepnjom čekaju vesti o preživelima. Po suptilnosti i obimu njena priča prevazilazi mnoge slavne obrade ovog događaja.“
– Kirkus

„Zadivljujući roman. Gejnor je oživela putnike treće klase kao niko do sada.“
– USA Today

„Da li je svet spreman za još jednu priču o tragediji Titanika? Ovaj roman to gromoglasno potvrđuje.“
– New York Journal of Books

Kategorije

Drama Istorijski

Više informacija

Godina prvog izdanja: 2023-11-15

ISBN: 978-86-521-5006-9

Cena štampanog izdanja: 1099.00 RSD

Broj strana: 320

Izdavač: Laguna

Od istog autora

Ocene i komentari